Återbesök på en skola

Ibland får man bevis på att mina föreläsningar hjälper och att skolorna blir nöjda. För någon dag sedan ringde en skola som jag besökte för 1 år sedan, som ville att jag kommer tillbaka senare i oktober. Sådana saker blir man extra glad för, eftersom det är ju beröra och göra skillnad som är mitt fokus. Jag minns faktiskt tydligt denna skola, det var snö ute och skolan hade just då problem med snöbollskastning på skolgården. Skolans lokaler påminde en hel del om min egen högstadieskola (bla långa korridorer). Kul att komma tillbaka dit, som sker på FN dagen.

Jag har i början av veckan kontaktat åter igen alla tv produktionsbolag om ett förslag på en antimobbningsgala på tv. Det var nu 3e gången som jag har kontaktat dessa. Vi ser alltid galor om utsatta barn i andra länder, men inte barn som har det svårt i vårt eget land. Vi är väldigt generösa att skänka bort pengar till andra länder, men hur ser det egentligen ut hos oss själva? Därför behövs en gala som uppmärksammar problemen i de svenska skolorna, där man samlar in pengar till organisationer som tex bris. Tror tyvärr inte detta kommer genomföras tråkigt nog. Det handlar bland annat om ekonomiska skäl. Typiskt exempel på att man satsar för lite pengar på ämnet mobbning.

I slutet av veckan på fredag kommer jag ha föreläsningar där skolan ska ha 2 olika omgångar, en kommun (Täby)  som jag redan föreläst på ett antal skolor på innan. I måndags lyssnade jag även på föreläsaren och författaren Caroline Engvall om unga som tar till sex som självskadebeteende och straffar sig med det. En intressant föreläsning, men som tyvärr inte gav mig mer kött på benen. Ta en titt på hennes hemsida!

För er nya bloggläsare måste jag tipsa om mitt inlägg om den viktiga listan på vad vi alla i samhället kan göra åt mobbning. Läs den här.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Återbesök på en skola

 1. Jakob Lindén skriver:

  Hej Mitt namn är Jakob Lindén. Under min första tid på gymnasiet utsattes jag för mycket grov mobbning nu vill jag genom min historia hjälpa andra. Om det går att ordna på något vis skulle jag helst gärna vilja samarbeta med dig som är en erfaren föreläsare. Det vore guld värld. Besök gärna min hemsida!

  Vänliga hälsningar

  Jakob Lindén

  Författare & föreläsare

  • Björn Hultman skriver:

   Tack Jakob för den förfrågan! Vad jag såg så bodde du i boden och det är väldigt långt ifrån Stockholm, så det kan väl bli lite svårt med ett samarbete? Jag har i och för sig länge strävat efter ett samarbete med någon.

 2. Karolin skriver:

  Det värmer mig extra mycket när sådana som du skriver i min blogg. Som har ett syfte med att skriva. Tack för dina fina ord och det vore intressant att få veta mer vad du har för tankar kring förebyggande arbete mot mobbning. Må väl.

 3. Ludvig skriver:

  Du är bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s