Föräldrar som inte bryr sig

För mig så är det en stor oförståelse till dom föräldrar som har barn som är hårt utsatta, men där föräldrarna inte tar sina barns problem på allvar. Det finns faktiskt sådana som bagatelliserar problemen och som inte bryr sig. Hur kan ens föräldrar svika en när man som mest behöver dom? Det räcker alltså tydligen inte med att lärarna förnekar och bagatelliserar problem. Visst kan en del föräldrar ha alkoholproblem, men kan man inte ta ansvar för sina barn ska man heller inte låta dom bo kvar i det helvete som de lever i, både i skolan och i hemmet. Då bör barnet placeras i en fosterfamilj. Men varför skaffar man ens barn om man inte kan ta ansvar och ta hand om det? Det är en gåta för mig!

En sak till som många föräldrar inte förstår är att det hjälper inte att bli arg på sina barn, för att de handlar på fel sätt enligt dig själv. Saken blir bara ännu värre då den känner sig ännu mer värdelös, man måste samtala och försöka leva sig in i barnets situation. Älska era barn och finns för dom! Var rädd om barnen, det är dom som ska ta över samhället senare!

I morn besöker jag nästa skola, det är för 8:or och 9:or! Tro det eller ej, men min 40:e skola!

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Föräldrar som inte bryr sig

 1. Kristall skriver:

  Det är inte bara föräldrar med alkoholproblem som inte kan reagera adekvat när deras barn blir mobbade. En orsak till att föräldrar inte tar sina barn i försvar utan deltar i mobbningen kan vara maktlöshet. Föräldrarna faller till slut i samma fälla som lärarna i skolan. ”Men, något måste du göra för att reta upp dem, annars skulle de inte hålla på så där”. Det finns också föräldrar som tar det hela väldigt personligt och tycker att mobbningen måste vara ett tecken på att de inte lyckats som föräldrar. Det är smärtsamt så smärtan försöker de förtränga genom att skylla på barnet. Alla föräldrar är helt enkelt inte mogna att handskas med situationen.

  • Björn Hultman skriver:

   Självklart vet jag det Kristall, att föräldrar även ifrågasätter vad sitt barn själv gjort för att orsaka mobbningen. Jag kommer i kontakt med många föräldrar, så inte har det undkommit mig det. Om man tar det personligt som förälder, är ett gott tecken på dålig självkänsla, vilket en förälder måste ha bra av, annars kan den inte uppfostra och hjälpa sina barn med detta.

   • Kristall skriver:

    Nä och det är orsaken till att jag har mycket dålig kontakt med mina föräldrar idag. Någon gång när jag blev mobbad och gav tillbaka slog pappa mig för att lära mig att jag inte får slå andra. Det jag lärde mig var att det är ok att folk slår mig. En gång då en mobbare slog mig stoppade pappa detta och frågade varför mobbaren slog mig. ”För att hon är så äcklig” blev svaret. Pappa skällde på mig efteråt för att jag var äcklig och sade att om jag varit gladare och trevligare skulle jag inte bli behandlad så där. Jag har idag valt att inte få barn. Jag känner att jag som förälder inte kan ge ett barn den grundtrygghet jag aldrig fått själv.

   • Björn Hultman skriver:

    usch , så hemskt vuxna kan bete sig. Låter ju dumdristigt av din far och skälla på dig, som att du skulle vara orsaken till att folk tycker du är äcklig. Jag blev utskälld av en rektor på skolan jag föreläste på i fredags. Hon påpekade massa fel som föreläsningen innehöll, bla kunde jag inte stå och berätta hur många som tar sina liv varje år pga mobbning, jag kunde inte berätta att en av följderna av långvarig mobbning är ätstörningar, hon tyckte dessutom inte 20 min egen bakgrund räckte på 1 timme. Det fanns liksom inget som hon påpekade hur jag kunde göra i stället, utan det var bara fel fel.. Hur kan en vuxen människa bete sig så? Jag verkade ha nått ut till eleverna.

 2. Kristall skriver:

  Låter som att rektorn hade problem med ämnet tycker jag…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s