Det går framåt i arbetet

I veckan beslutade jag för att ta hjälp av SverigesTalare för att försöka få fler föreläsningar. Det kommer nu alltså vara lättare att hitta mig bland de föreläsare som finns. Förhoppningsvis också fler intresserade skolor genom det.

Det är lite drygt en vecka kvar till allas utsatta magar gör ont. Tills vi har personer som kämpar av all kraft för att överleva varje dag i skolans hårda miljö. Jag har under veckan kontaktat media inför denna skolstart som sker. Under veckan har jag dessutom fått två föreläsningar inbokade, ena är redan den 25 augusti som då blir terminens första.  Jag är enormt taggad för att inför många elever berätta om samhällets problem. Det är dessutom några andra skolor som visat intresse och ska återkomma nu under nästa vecka.

Jag fortsätter även svara på frågor på ungdomar.se och i slutet av september ska jag träffa alla experter i ett möte. Ibland gör det riktigt ont att läsa de ungas berättelser om hur de har det och självklart får jag ibland känslan av maktlöshet. Men min uppgift blir då att peppa dom till att ta sina problem på allvar och be om riktig hjälp.

Har du ett barn som ska börja ny skola? Berätta gärna dina funderingar kring det, så hjälper jag gärna förklara hur man bäst kan göra.

SVD har gjort en undersökning om BEO:s anmälningar, 2/3 mobbade får själva skulden för mobbningen. Nyhet? Knappast, men bra att det uppmärksammas. Läs det här. och här

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Det går framåt i arbetet

 1. Kalle skriver:

  Hej Björn!

  har personligen hänvisat dig som föreläsare om mobbining till Kramfors kommun och skolkontoret här i kommunen, men svarat har dom inte gjort!

  Kan bara önska dig lycka till/ kram Kalle

 2. Fanny Jaensson skriver:

  SV: Nej det visste jag inte, tack för upplysningen!

 3. Lotta skriver:

  Det arbete du utför är så vansinnigt viktigt! Det är upp till oss (alltså alla vuxna) att reagera! Att plocka fram det på bordet och synliggöra det för alla. Tack för din kommentar på min blogg. Det var intressant att läsa härinne! Lycka till framåt! 🙂

 4. linn skriver:

  sv: Jag vet precis vad du menar, har själv blivit mobbad. Gud så bra att du föreläser om det, det borde alla i sverige göra, endel människor vågar ju inte hjälpa andra som bli mobbare,men det gör jag. Jag står verkligen inte och tittar på utan hjälper till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s