Skolstart om några veckor, nu kör vi!

Ny tröja till nya terminen (pga adressbytet)

Hoppas ni har/haft en bra sommar. Nu är det drygt 3 veckor kvar innan skolorna börjar en del ska börja ny skola, andra ska komma tillbaka till sin gamla skola. Nu börjar jag arbeta och planera in termin nummer 6 med föreläsningar. Jag tycker att ni alla ska hjälpas åt att hitta skolor som är intresserade av att bjuda in mig. Kanske har du en kollega/vän som känner någon som jobbar inom skola, eller som pluggar till lärare. Kanske jag kommer till en skola nära dig!

Under sommaren fick jag in några mail ifrån unga som behövde hjälp, mycket handlade om ätstörningar. Rapport gjorde ett inslag om unga som sökte hjälp under sommaren. Se det här

Tänk på att observera era barn nu när de börjar i en ny skola, så man hinner stoppa problemen direkt när det kommer upp. I mitt fall började redan en ny mobbare första veckan jag skulle börja 7an, med helt ny klass.  Jag har också tidigare berättat om att det är viktigt att andra föräldrar i skolan/klassen samarbetar och meddelar varandra om något uppstår, tex om sitt barn kommer hem och berättar att en i klassen blev utsatt. Det är vi alla vuxna som har ansvaret, så släng inte över problemet till någon annan.

1 juli trädde lärarlegitimationen i kraft, vilket innebär att en lärare kan bli av med sin behörighet som lärare. En bra beskrivning om steg för steg hur det går till hittar du här Nu ska jag gå igenom kommun för kommun, skola för skola att kontakta. Ska även försöka få media att göra något framöver om mitt arbete och budskap. 30 kommuner är hittills kontaktade, än är det många kvar.

Nu finns även en lista på alla skolor jag besökt. Det hittar du på ”Merit skolor” längst upp i menyn, bredvid hittar du även en fakta sida. I onsdags togs ämnet upp i P1 morgon, lyssna på det här.

Hoppas ni är med mig under hösten! Tillsammans kan vi bekämpa mobbningen.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s