Resultatet ifrån domen har kommit

Kommer ni ihåg rättegången som jag nämnde om för 1 månad sedan gällande Göteborgs Kommun om en tjej som blivit utsatt. Nu har äntligen domen kommit och vad vi kan säga om den är ett skrattretande litet skadestånds belopp för 4 års kränkningar, nämligen 20 000 kr. BEO hade egentligen krävt 244 600 kr av kommunen för alla år av utsatthet. Visserligen erkände kommunen och rätten att vissa saker hade kommunen agerat fel på, men att de i helhet hade agerat på ett korrekt sätt. Jag vet faktiskt inte vad man ska få ut av detta beslut, en lättnad över upprättelse eller en ilska över att beloppet inte ens täcker någonting om sveda och verk för alla år. Man skulle nog lätt kunna få ut mer ifrån sitt försäkringsbolag om man får en kroppslig skada, men fysiskt verkar vara allvarligare enligt samhället alltså.. Här kan ni läsa mer om det. Domen kommer att överklagas av BEO.

Här har vi en mycket intressant artikel om en flicka som blev totalt misshandlad i skolan.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Resultatet ifrån domen har kommit

  1. Erika skriver:

    På vilket sätt kompenserar ett högt belopp den sveda hon fått? Jag tycker domarna ska sträva efter nya regler och beslut i kommunen och att färre elever/barn drabbas i framtiden. Inte att en drabbad elev ska få 200 000 att åka på semester för.

    • Björn Hultman skriver:

      Det håller jag med om, dock ska ju summan vara en symbol för att man fått rätt för sig. Inte ens 1 miljon kronor kan ju såklart ersätta de kränkningarna som man utsätts för. Det går inte att mätas i pengar. Men summan ska också vara en varningsklocka för skolan, det ska alltså svida för dom att betala ett högt belopp så de agerar på annat sätt i framtiden, för att göra något bättre i skolan för dom pengarna. Allt i samhället handlar nämligen om pengar.

  2. svar: jo vet men har nyss mailat å kan ju inte maila flera gånger i veckan:P

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s