Snart lov och terminsavslut

Det är inte långt kvar tills påsklovet, efter det är det bara 2 veckor kvar av min termin av föreläsningar. Det betyder att ni skolor eller personer som vill boka mig denna termin måste vara snabba. Jag har fått 2 skolors förfrågningar och båda skulle återkomma och jag har 2 andra skolor spikade. Jag har alltså gjort 35 skolor nu och vill ha fler. Att stå där inför alla elever, det är lycka för mig, en kick och något jag bara vill göra mer och mer.

Jag tänkte det kanske skulle vara roligt för er och veta hur jag fick all denna kunskap. I högstadiet såg jag ett reportage av Uppdrag Granskning, dvs när jag fortfarande blev utsatt och jag vet att jag grät en hel del. Jag spelade in det och efter den dagen började jag samla material från både radio, tv och tidningar. Därefter köpte jag en bok (mobbad, det har vi inte märkt/ eva larsson) och lärde mig mer om psykologiska beteendet för både den utsatte och mobbaren. Mycket av det jag gör och tänker använder jag mitt sunda förnuft till, men såklart även genom att jag möter elever/föräldrar/lärare hela tiden samt tar in mer information ifrån forskare och experter. Sen hämtade jag ju lite ifrån psykologilektionerna också. Det är nämligen någon som ansett att jag endast går på egna erfarenheter och så är det verkligen inte! Det skulle inte hålla i längden såklart. 

Är det något ni vill läsa/lära er mer om, som jag kan ta upp? Jag skriver ju för eran skull. Annars kan ni ju enkelt kolla äldre inlägg, där jag tagit upp allt som rör ämnet.

dn april

Foto: Beatrice Lundborg

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Snart lov och terminsavslut

  1. Rinki skriver:

    Du gör verkligen en insats Björn och jag hoppas att du fick min tidigare kommentar, när jag först hade läst om dig på Slipsens blogg? Jag tycker att du verkligen är jättestark och jag vet att du hjälper andra därute. Du inspirerade mig att öppna upp mig i en intervju och det tackar jag för, jag tror att det har hjälpt mig lite också. Det här är en stor kontrast för mig som faktiskt, för mindre än ett år sedan bara bloggade anonymt och inte riktigt vågade stå för mig själv, bara för det jag skrev – om du förstår vad jag menar.Tack så jättemycket för din kommentar på min blogg, om att det var bra att jag också var med. Det betyder väldigt mycket för mig.Forsätt att vara den du är och inspirera vidare!Många Kramar,Rinki

    • Björn Hultman skriver:

      åh tack själv! :)Hjälpt? Jo, man får inte stänga inne sina känslor och sitt förflutna. Det sägs att man kan drömma mardrömmar om sitt trauma långt efter de slutat, om man inte går i terapi och bearbetar det hela.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s