Min högstadieskola kommer högt upp på listan

Jag sitter och tittar igenom en lista på där eleverna svarat på en enkät på om de känner/vet någon som är utsatt för mobbning på sin skola. Det är intressant för min högstadieskola kommer  ganska högt upp på listan. En skola kan få mellan 0,00 och upp till 10, den skolan kom upp till 8,27. Uppgifterna kommer ifrån Folkhälsoinstitutet, 25 % av alla skolorna fick hård kritik, 50 % fick en varningsstämpel.

Vill du titta på din skola kan du läsa det här!

Nu har BEO gett skadestånd till 100 skolfall och 1 april fyller dom 5 år.

Nu finns en ny fin intervju med mig på en blogg. Läs den här!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Min högstadieskola kommer högt upp på listan

 1. Rinki skriver:

  Hej Björn,jag läste intervjun om dig och din blogg på slipsens blogg (slipsen.se) och jag måste säga att jag fick gåshud och tårar i ögonen när jag läste igenom det. Ingen ska behöva genomgå det du gått igenom och jag blir så upprörd över lärarnas ”vanliga” ignorans. Jag har själv blivit mobbad och det av olika anledningar, en av dem var min hörselskada, en annan var att jag alltid hade fel kläder på mig och en tredje att jag var kortast i klassen. Det fanns alltid något. Däremot så slapp jag bli mobbad så länge som du blev, däremot så ändrade jag min personlighet istället, för att på något sätt komma undan; vilket visserligen gick ganska bra, men idag när jag ser tillbaka kan jag knappt känna igen mig själv. Jag var verkligen inte mig själv under den perioden (högstadiet), jag försökte så mycket att vara någon jag inte var, att jag också blev deprimerad och skar mig…jag känner igen mig väldigt mycket i din berättelse om mörka dikter och självmordstankar etc.Jag var med i Friends under högstadiet tiden däremot och det hjälpte på ett sätt, jag fick lite utlopp. Men det var först i gymnasiet som alltid ändrades, jag fann mig själv på ett nytt sätt, jag växte och fick för första gången riktigt Bra kompisar! Jag kan tänka mig att du kan göra skillnad och jag blir verkligen stolt över dig. Du verkar vara en jättecharmig och trevlig kille och jag tror att du kommer att gå långt och jag tror uppriktigt sakt att du räddar människor, det är riktigt beundransvärt. Själv höll jag i ett föredrag angående min hörselskada igår, inför vuxna som arbetar med ungdomar som har olika höreselskador och jag kände hur skönt det var – om än smått nervöst – och jag funderar på att tala med ungdomar om sådant också. Jag måste också lägga till att det känns jätteskönt och bra att få veta att det finns sådana starka personer som du.Många Kramar – keep up the good work!/Rinki

  • Björn Hultman skriver:

   Tack för det!Ja, tyvärr är det ju väldigt vanligt problem. Tur att det blev bättre i gymnasiet, där majoriteten av alla mobbningsfall dör ut, då man är mer mogen, självständig och alla gillar samma sak som en själv, då man valt linje.Lycka till framöver!

 2. yrvaedret skriver:

  Hej Björn.Läste intervjun om dig, jag får hemska flaschbacks från den tiden jag själv blev mobbad från 3an upp till 9an. Det är skrämmande att läsa hur lärare försöker släta över det hela, hur de skyller på att det hela bara är på skoj! Fruktansvärt att du skulle behöva försöka ta självmord för att de skulle inse allvaret.Jag hejar på dig hela vägen fram!Kram

  • Björn Hultman skriver:

   hehe tackar, det finns ju mängder andra mer seriösare intervjuer med mig, dom finns i högerspalten ”om mig”. Men jag har ju kommit över det där nu och fokuserar bara på mitt arbete att hjälpa andra, jag ser framåt och inte av de som varit.Anledningen till att jag ställer upp på sådana intervjuer är just för att skapa inspiration, samtidigt som jag gör smygreklam för mina föreläsningar och arbete + att jag hjälper andra utsatta såklart.

 3. Annika skriver:

  Hej!Jag läste också ditt inlägg hos Slipsen.se och jag är precis som alla andra här, imponerad till tusen. Du gör precis det jag skulle vilja göra… Fram till första dagen i första klass trodde jag att jag var hyfsat normal. Därefter fick jag lära mig att så var verkligen inte fallet och det blev jag påmind om varje dag upp i gymnasiet. Och blir det, hör och häpna, fortfarande. Jag är idag 23 år, men kan fortfarande få blickar, folk som glor och skrattar och t.o.m äckliga kommentarer. Det gör ont ända in i själen, men jag ahr lärt mig att stöta undan det. Ignorera känslan av förnedringen och försöka tänka på annat. Oftast går det, ibland inte. Jag fattar inte hur vi människor tänker när vi segregerar vissa från andra.Det är toppen att du anfriper problemet redan på skolnivå och får folk att inse att mobbning inte är okej. Som sagt, jag har många gånger tänkt att man skulle göra nåt sånt här, angripa problemet istället för att bara konstatera hur hemskt det är… Så kör hårt! Du gör ett toppenjobb!

  • Björn Hultman skriver:

   Vad glad jag blir, tack så mycket. Jo, problemet i samhället är att vi gärna debatterar ämnet, men det är en sak att säga saker och dessutom föra över ansvaret till någon annan, än att själv agera och göra något åt problemet.

 4. Johanna skriver:

  Hej! Vet inte om du kommer ihåg det men du kommenterade min blogg när jag skrev om mobbing. Jag tycker att du skriver jättebra och du skriver verligen så att man vill fortsätta läsa liksom :)Tycker att det är ett viktigt ämne om du skriver, och jag tycker att det är superbra att du är ute och föreläser om mobbing! ´P.S Tack för kommentaren!

 5. Tuula skriver:

  Hejsan! Tack för din kommentar i min blogg. Jag kanske borde skriva lite om min mobbning också, men det är fortfarande lite för sårbart. Ville bara säga att det är väldigt höga siffror på din gamla skola, tror nog att min gamla högstadie-skola hade/har samma siffror på ett ungefär. Dock var det under tystnad så ingen verkade bry sig.. Fortsätt skriv, jag kommer följa dig!

  • Björn Hultman skriver:

   Tack! Ja, det är en hög siffra min skola har, men det går också dåliga rykten om den i den staden, så alla vet om hur ”dålig” den är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s