Inspirationsdag för att ladda batterierna

Idag var ”Våga vara dig själv” dagen, med både underhållning och allvar. Det blev en och annan tår. Stiftelsen skapades efter att Linda Falkbäck 13 år gammal tog sitt liv, efter långvarit utfrysning, hon blev våldtagen och retad på skolan. Dagen började med ett ljudklipp ifrån ”Ekot” var om hennes fall, sen började en barnkör sjunga fina låtar och sen kom Doreen Månsson och pratade lite om hennes syn på saker som förekommer. Det blev lite cirkus uppvisning  och sång. Hela tiden var Linda med i lokalen genom ett stort foto på henne som stod på scenen. Stiftelsen fixar sommarläger för unga mellan 12-17 år och under dagen visade dom bilder ifrån förra årets läger. När jag såg dessa bilder såg jag en enorm gemenskap som gänget verkade ha och önskade då att jag själv kunde få vara med om något sådant.

Det är sådana här saker som får en att ladda batterierna och lägga i ytterligare en växel. Det ska vara nolltolernas på både självmord och mobbning. Det är tillsammans som vi alla kan hjälpas åt, för ingen kan göra allt själv. Tiitta in på stiftelsens hemsida här!

Ett bra citat ifrån grundaren till stiftelsen ”Tystnaden är ett större hot mot mänskligheten, än hatet”

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Inspirationsdag för att ladda batterierna

 1. frekar06 skriver:

  Tystnaden är ett större hot mot mänskligheten, än hatetDet som man är inne på här är väldigt viktigt. Så fort vi börjar sluta prata med varandra så riskerar vi ett tyst samhälle. Ett tyst samhälle där rädslan har tagit över är inget demokratiskt samhälle. Då har vi inte yttrande- och tryckfrihet längre. Vi måste våga tala om de känsliga ämnena. Om vi inte gör det så är vi ute på hal is.Det jag noterar är dock att denna stiftelse gör samma misstag som många andra debattörer i ämnet gör, nämligen att måla upp en bild av att det är Internets fel att mobbning förekommer. De enskilda individerna som ägnar sig åt mobbning måste ta ansvar för sina handlingar. Vi andra som vill använda Internet seriöst och för att kommunicera med varandra och skapa opinion ska inte bli drabbade av att dessa beter sig som idioter. /Frekar06

  • Björn Hultman skriver:

   självklart kan man inte enbart beskylla internet och att generalisera det så är inte bra. Jag ser massa fördelar med nätet, men ja såklart nackdelar med. Däremot pga det som händer på nätet ibland gör att mobbningen blir större i omsättning, dvs ju fler sätt det finns att mobba och kränka andra ju större blir det ju. Här handlar det ju om kontroll på vad som sker på nätet, inte förbjuda det helt. Japp, att vara tyst är mycket sämre än att hata. Det är ett väldigt bra citat!

 2. frekar06 skriver:

  Jag håller med om att det är dåligt att generalisera. Däremot håller jag inte med om att vi ska ha mer kontroll över vad som sker på Internet. Mer kontroll leder till ett mindre fritt Internet. Det är mycket bättre att utbilda folk i hur man ska handskas med Internets fördelar och nackdelar. Då tror jag att mycket av problemen kommer upphöra. Med andra ord bevara det fria Internet och utbilda om dess fördelar och nackdelar! Dock så tror jag inte dom kommer upphöra helt. Det är precis som jag inte tror att man kan få bort all brottslighet från samhället. Ja möjligen om man har en totalitär polis- och övervakningsstat men en sådan tror jag ingen förespråkar. Men just nu lyser verkligen utbildning om mobbning med sin frånvaro på alla nivåer, från förskolan till högskolan. /Frekar06

  • Björn Hultman skriver:

   Japp, utbildning lyser verkligen med sin frånvaro. Man tog ju till och med bort den valbara kursen på 10 hp vid årsskiftet. Kanske en kombination på mer vuxna på nätet och utbildning av internets för/nackdelar?

 3. Havets blogg skriver:

  Tittar bara in för att läsa och studera dina rader!Gillar det du gör :)Ha en fin dag Björn 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s