Berörda elever efter en lång dags arbete

Oj, vilken dag det har varit. Det började med att jag knappt kunde sova på natten, sen upp tidigt (6:15) för att åka till föreläsningsskolan, där första omgången skulle börja 8:30 för 5-6or. Det gick helt okej, men kände mig inte riktigt varm i kläderna förrän halva tiden var kvar. De ställde hyggligt med frågor. Sen var det en paus på 30 min och sedan grupp 2, dvs 7or. När dom kom in i salen och satte sig blev det väldigt stökigt och jag tänkte, herregud, vart ska detta sluta. Det kom kommentarer som ”hur länge ska vi vara här”. Men detta ändrades ganska snabbt efter att jag hade börjat läsa lite dikter och jag kände mig mera trygg och lugn av att fortsätta. Det var inte jättemånga frågor, men några stycken i alla fall där på slutet. Sen blev det lunch och grupp 3 skulle börja efter lunchen, 8or. Helt okej stämning i lokalen och en del frågor.

Grupp 4 skulle börja 15 min efter som var 9or. Där började det med att elever kom in rusandes sent, en del missade 20 min och jag tappar en del fokus av det. Dessutom var jag enormt trött av allt som hänt hittills. Frågestunden blev inte direkt någon frågestund, utan mer en tyst stämning.

Denna skola behöver jobba en hel del på attityder märkte jag ganska tidigt. Vad jag fattade det som så hade skolan heller ingen antimobbningsgrupp, vilket de såklart måste fixa. Redan där säger det ju en del om hur de jobbar (eller inte jobbar) mot dessa allvarliga saker. Jag hörde ifrån många lärare att de visste om många probelm och fall som de har. Under dagen fick jag höra en del elever berätta för mig hur de har varit eller är utsatta. Jag fick i alla fall bra respons ifrån lärarnas åsikter om dagen.

Nästa skola är tyvärr inte förrän i mitten av februari, så jag fortsätter jobba på som vanligt. Nu ska jag strax ligga på hos media gällande nästa veckas rapport som kommer ut.  Det gäller att kämpa och synas för att få sin röst hörd!

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Berörda elever efter en lång dags arbete

 1. Filippa skriver:

  Gud vad synd om dig. Jag lyssnade iallafall på dig 🙂 Du var jätte modig. KRAM// filippa 5a broängsskolan

 2. frekar06 skriver:

  Den skolan verkar ha en del att arbeta med framöver. Dessvärre tror jag inte det kommer hända något på fronten förrän de blir tvingade till att göra något. För övrigt börjar jag förstå varför det är så svårt att få ordning på den svenska skolan. Satt och lyssnade på en föreläsning i en kurs som jag läser. Där pratade de som föreläste i 3 timmar om alla fördelar med samlärande (läs grupparbete). Detta var egentligen ett sådant tillfälle då man helst ville lämna salen. För mig som tror på individen, dess frihet och rättigheter samt förmåga att lära sig saker så var detta så långt ifrån verkligheten man kan komma. Den problematik som finns kring mobbning berördes inte alls som väntat. Det är närmast otroligt faktiskt att man i tre timmar i ett svep lyckas argumentera för grupparbete eller samlärande som det heter i den akademiska världen!Dessutom är individualisering och elevinflytande inskrivna i läroplanerna. Det innebär att det är i princip omöjligt att motivera att tvinga någon mot dennes vilja att delta i eller redovisa i grupp. Jag menar att de elever som vill arbeta själv ska få göra det och de elever som tycker att det passar dom bäst att jobba i grupp ska få göra det. Vi är ju olika och unika individer som lär oss bäst på olika sätt. En rimligt fråga att ställa sig är om det verkligen är rimligt att en elev som avskyr grupparbeten och som inte lär sig något där ska få sämre betyg för att läraren tvingar denne att arbeta i grupp. Jag tycker inte det är rimligt!Frekar06

  • Björn Hultman skriver:

   Jag håller med dig om att man inte ska tvinga någon att jobba i grupp. Men samtidigt består mycket av resten av livet att kunna kommunicera och samarbeta med varandra i tex många jobb. Lär vi inte eleverna tidigt att samarbeta med andra personer, kan det blir stora problem framöver i livet för dessa personer. Det krävs ju bla att kunna respektera varandras åsikter i ett grupparbete och det kräver en hel del träning. Det krävs ju också att man kan ta eget ansvar och även kunna fördela arbetet någorlunda rättvist i gruppen, så det inte blir att en person tar på sig mer ansvar än andra. Jag märker tydligt hos andra denna oförmåga att samarbeta på mina tidigare jobb som varit bla lager. Jag tror nog inte man får behålla jobbet då, tror du?

 3. Mobbad ung jävel skriver:

  Du borde börjat spela wow där har man alltid polare.

  • Björn Hultman skriver:

   internetkompisar ja, men det blir ju väldigt ensamt i längden.. Sociala aktiviteter behövs vet du 🙂

 4. Linda Östergren skriver:

  Vad kul dina inlägg är! kommer med all säkerhet att läsa på din blogg igen! :p Hoppas du har en kul vardag :p

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s