Mer skolarbete om ämnet!

Här är info om en ny bok, en samling texter om mobbning, där jag är med.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Mer skolarbete om ämnet!

 1. Kristina skriver:

  God forts på nya året önskar jag dig! Tack för att du gillade dikten. Lycka till i ditt arb mot mobbning.Goa varma kramizar!

 2. viktor. skriver:

  Hej Björn! Intressant blogg du verkar ha, aldrig hört talas om förut. Visst, jag borde vara glad att få äran att jobba med mobbning. Men samtidigt vet du inte bakgrunden: jag tycker inte om min skola, jag avskyr grupper och mobbning är ett känsligt ämne för mig. Andra skulle göra jobbet bättre.Men det är kul att se att en ung kille som du gör något för en bättre värld!

 3. frekar06 skriver:

  Jag har själv som blivande lärare funderat en del på hur man skulle kunna få in mobbning i framförallt Samhällskunskap. Mobbning är som jag ser det ett område där man kan lägga in många olika perspektiv. Det är också ett bra område ur aspekten att träna eleverna i kritiskt granskande. Man skulle till exempel som jag ser det kunna ta upp frågor som exempelvis:- Hur ska vi egentligen definiera mobbningsbegreppet? Vilka problem finns med de definitioner som finns av mobbningsbegreppet idag? – Vilka regler gäller? Hur ska lagstiftningen på området mobbning tolkas? Varför ser lagen ut som den gör idag på området mobbning? Fungerar lagen som den ser ut idag? Vilka skulle konsekvenserna bli om vi avskaffade lagen mot mobbning? – Vilka likheter respektive skillnader finns mellan olika antimobbningsprogram? Fördelar och nackdelar med olika antimobbningsprogram? – Varför ägnar sig vissa individer åt mobbning? – Hur ska vi garantera att oskyldiga elever som inte mobbat någon blir utsatt för de åtgärder som finns till hands för att hantera mobbning i skolan? Det kan ju faktiskt vara så att det finns elever som blir anklagade för mobbning av andra elever utan att faktiskt ha ägnat sig åt något sådant.

  • Björn Hultman skriver:

   Bra ambition och diskussions frågor! Klart man får in ämnet i många ämnen/kurser. Handlar ju mer om viljan och prioriteringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s