Valbara kursen är avslutad

Årets första inlägg blir tyvärr inte något positivt. Regeringen beslutade 2007 på att satsa mer på ämnet mobbning, vilket gjorde att man skapade en kurs om mobbning och kränkande behandling som var en 10 hp kurs. Denna kurs var valbar och kunde väljas av både nya och gamla lärare. Satsningen avslutades alltså vid nyår. Det var alltså bara tänkt att köra den år  08-10.Läs mer om denna kurs här

Vad gör vi nu då, när ytterligare en kurs om mobbning faktiskt tagits bort? Denna kurs borde egentligen vara enkelt att trycka in som en obligatorisk kurs på lärarprogrammet. Än idag ifrågasätter jag Björklunds försvar när jag snackade med honom, då hans svar var ”vi satsar nu 40 miljoner på ämnet”. När är nu och vart gick pengarna? Lite vet jag ju har gått till Skolverkets granskning av de antimobbnings metoder som finns.

Hur svårt ska det vara egentligen för regeringen att ta mobbning mer på allvar än vad de redan gör. När jag hade min temadag frågade jag ut ett av utbildningsutskotten om hur ofta de tar upp ämnet på riksdag och regerings nivå, hennes svar var att för 2 år sedan tog man upp det (idag är det närmare 4 år) annars tog man inte upp det alls. Hatar deras maktposition, då man själv inte kan göra så mycket. Jag har ju enda sedan jag började jobba med ämnet kämpat för en förändring på samhället.

Nu satsar jag själv på att få fler skolor intresserade för min föreläsning och jag trycker på hos media fortfarande. Än finns det många media kvar som kan ta upp problemet och mitt arbete! Mitt mål i år är också att försöka komma in och föreläsa inför elever på lärarprogrammet. Jag tar gärna emot tips på hur jag kan göra reklam och marknadsföra mig mer fram över. Min satsning i år blir nämligen att försöka hitta något sådant, för att kunna få ännu fler föreläsningar.

Min nya bloggbok är nu klart och finns att köpa för 99 kronor här Läs också BEO:s sammanfattning av 2010 här

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Valbara kursen är avslutad

  1. Anna skriver:

    SV; Jag tycker att det är sjukt att man väljer att mobbas överhuvudtaget, hur dåligt man än mår. Bra att du har valt att föreläsa kring det här, det är något som behövs att prata om, speciellt i skolor. För det är där, enligt mig, som mobbningen börjar och som det pågår mest.

    • Björn Hultman skriver:

      Ja, visst är det stort och vanligt problem på skolorna. Men vi ska komma ihåg att vuxenmobbning/arbetsmobbning förekommer i större mängd än vi tror. Det är också där vi måste gå, för barn/unga lär sig av vuxna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s