Ska snöbollskastning vara tillåtet på skolor?

På den senaste skolan som jag föreläste på, hörde jag i personalrummet innan min föreläsning att skolan hade problem med snöbollskastning. Ja, det är alltså ytterligare ett problem som uppkommer i skolor runt om i landet när snön kommer. Jag minns själv hur extremt rädd jag var för att bli myllad eller hur en hård boll kunde slå sönder mina glasögon. Jag är själv lite klyven gällande att förbjuda eller tillåta snöbollskastning på skolgården. Det går ju ofta över styr när det tillåts, men och andra sidan är det ju en aktivitet som kan vara väldigt rolig också. Är det så att det tillåts så måste den skolan se till att det alltid finns personal ute på skolgården. Det ska också vara tydligt vilka regler som gäller tex inte kasta i huvudet/ansiktet och följs det inte, ska det alltså förbjudas i fortsättningen på skolan.

Men det finns ju väldigt många nackdelar också med att tillåta kastning på skolan. En mobbare kan lätt ta till detta ”hjälpmedel” till att mobba någon. Tex lägga snö i skor, väskor, gömma saker i snön. Ja, snö är alltså inte bara positivt och roligt för barnen! På förskolan som jag jobbar på valde jag att tillåta kastning när jag var där, dock under flera regler, inte kasta i ansiktet och att alla skulle kasta på en viss plats, dessutom stod jag hela tiden bredvid och tittade på. Vi hade väldigt kul just då.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ska snöbollskastning vara tillåtet på skolor?

  1. frekar06 skriver:

    Det är ingen bra idé att förbjuda att kasta snöboll. Det kommer ingen bry sig om. Dessutom ska vi inte reglera sönder skolan. Jag tror inte på förbud helt enkelt. Eleverna måste ha utrymme i skolan. Som jag ser det har vi redan för många förbud i skolan och i samhället. Man löser inga problem med förbud. Risken är att det blir motsatt effekt, dvs. att det blir ännu ”coolare” och mer intressant att ägna sig åt till exempel kast av snöbollar om ett förbud införs.

    • Björn Hultman skriver:

      Ja, sant! Men då som jag skrev måste man ha koll på vad som händer. Ytterst få skolor har ju det tyvärr..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s