Prestationer och krav

Med anledning av mitt 2 års firande här på bloggen (sker denna vecka), tittar vi tillbaka på äldre inlägg som är viktiga att lyfta fram. Jag uppmanar alla som har en egen blogg/hemsida, att länka min blogg! Bloggen bör spridas mer, så fler kan ta del av informationen. Utan läsare, är denna blogg ingenting värd..

 

Det här med prestationer kan påverka mobbning endel. Tänk dig att du är med några i klassen som göra utmaningar i en lek, men du kan inte lika mycket som de andra. Då blir du retad och förlöjligad för att du inte kan tex snurra 10 varv runt en stång. Denna retning kan alltså förvärras med tiden och utveckla större och större mobbning. Det handlar om olika krav unga ställer på varann idag, som kan påverka deras självförtroende och att någon är bättre än den andra.

Om vi istället vänder på händelsen, att du istället kan massa matteuppgifter mer än alla andra. Då får du stämpeln som plugghäst och är en nörd. Hur vi än bär oss åt med att antingen vara lite sämre än de andra eller vara bäst inför de andra, så hamnar man utanför och därför möjligheten till att utveckla mobbning. Det är detta vi måste få bort idagens samhälle, vi måste få ungdomarna/barnen att inse att man är lika mycket värd, även fast man inte kan just den saken alla andra kan. Vi alla är olika helt enkelt..

Hur gör vi för att få dom att tänka annorlunda då? Jo, vi gör övningar i klassen som bevisar för barnen att alla är bra på olika saker, endel kanske ritar bra, medan den andra skriver bättre. Men att allt detta är lika mycket värt. Det är ju också bra att bevisa att alla dessa begåvningar behövs tillsammans, tex om det är en som ritar bra, en som skriver bra. en som kommer på en bra historia, ja då kan alla 3 tillsammans samarbeta med en bok. 

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s