Mässan för lärare i fokus

Idag var jag på Skolforum, dvs en Skolmässa för lärare som sker på Älvsjömässan i 3 dagar nu. Det var mycket intressant dag och många bra föreläsningar jag gick på. Jag gick bland annat på en om organisationen AGERA som jobbar med likabehandlingsplaner ska bli mer än bara ett dokument, där diskrimineringsfrågor är i fokus. De nämde inte speciellt mycket mer än det jag redan vet. Att det handlar om att först ha vision, sen kartläggning, sen mål, sen åtgärden och sist följa upp sitt arbete. De nämnde också att det är viktigt att man har både en plan mot diskriminering och en mot kränkande behandling, samt att planen ska innehålla både akuta åtgärden men även ett förebyggande långvarigt arbete.

På mässan filmade även Skolfront under dagen, där dom gjorde en spontan intervju med mig. Den kanske kommer med, vem vet.. Jag träffade även många intressanta utställare som var trevliga och tro det eller ej, en av dom  kände faktiskt till min blogg, haha! Det var kul att se så många olika typer av lärare, pedagoger och liknade på ett och samma ställe.

Några organisationer hade jag aldrig ens hört talas om, som jag såg och pratade med. Det var bla Tjejzonen som jobbar med att stödja tjejer vid psykisk ohälsa, AGERA som jag berättade om och Pedagog Sthlm. Det var helt enkelt en bra dag med mycket information. Jag lyckades få en del bra matrial ifrån Skolinspektionen/BEO.

Bild0093.jpg

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s