Nyhetsreportage om min föreläsning

 

”Pojken lämnades fastbunden i ribbstolen i gympasalen. Efteråt försökte han hänga sig i omklädningsrummet. En elev stod då bredvid och filmade alltihop.

Den var på en liten skola i Linköping som händelsen utspelade sig. Det var i början av oktober som barnen höll till i skolans gymnastiksal på eftermiddagen. Några av eleverna band fast en pojke med hjälp av hopprep i ribbstolarna. Sedan lämnade de honom där.

Efter att pojken tagit sig loss gick han ut till omklädningsrummet och ska där ha försökt hänga sig med hjälp av en gympapåse. Samtidigt filmade en elev allt som hände med hjälp av sin mobiltelefon.

Skolans rektor har nu anmält händelsen till Arbetsmiljöverket.” Artikel från NT

Vad i h____ är detta!????

Ny anit mobbnings sajt har bildats: http://ur.se/barabratack/Mobbning/

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Nyhetsreportage om min föreläsning

 1. Han kallar mig Mysan skriver:

  Så gripande att du har växt upp och känt att omvärlden inte sett något värde i dig och så fantastiskt att du nu känner dig så stark att du kan hjälpa alla de barn och tonåringar som växer upp med samma känsla. Många tar inte mobbing på allvar, ”barn är barn” men vi inser inte hur många människor som faktiskt tar sina liv på grund av mobbing och hur många som växer upp med en dålig självkänsla som följer dem genom sitt liv.

  • Björn Hultman skriver:

   Ja, men det stämmer! Visst är det bra, synd bara att det är så få som gör som jag och framförallt såå få skolor som är intresserade av mig.

 2. frekar06 skriver:

  Ett intryck man får ibland är att skolor har likabehandlings planer för att dom är tvungna att ha dom. De blir i princip sittande på en anslagstavla eller i en pärm någonstans och sedan vet ingen varken vad som står i dom eller hur dom ska användas. De dammas av lagom till Skolinspektionens besök varje år eller vartannat år sådär. Vissa likabehandlings planer är dessutom så luddigt formulerade att de i princip kan innebära vad som helst. Detta är inte bara ett problem för den som blir utsatt för mobbning som då kanske inte får den hjälp som behövs. Det är också ett problem för den som blir anklagad för mobbning. Dennes grundlagsskyddade rätt till en rättssäker och opartisk utredning/prövning riskerar med luddiga formuleringar att bli åsidosatt. Jag tycker att skolorna skall vara tvingade att ha ett elevombud på skolan som har befogenhet att ompröva skolans beslut i bland annat frågor som rör mobbning. Dit ska både den som är offer för mobbning och den som blir anklagad för mobbning kunna vända sig för att få sin sak prövad. För det är lika illa att en helt oskyldig elev blir föremål för åtgärder som att ett offer för mobbning inte får den hjälp som skolan är skyldig att ge. Det handlar om grundläggande rättssäkerhet. Man kan ju bara fundera själv på hur man skulle reagera om man skulle bli utsatt för disciplinära åtgärder för något man inte gjort. För det är väldigt viktigt och grundläggande i en demokratisk stat att man blir betraktad som oskyldig till motsatsen har bevisats. //Frekar06

  • Björn Hultman skriver:

   Självklart finns det skolor som lägger sin likabehandlingsplan i lådor och liknade. Det är viktigt att hela tiden ha planen i tanke kring allt arbete man gör på lektionen. Som sagt 80% av skolorna har en plan som fått IG av skolinspektionen. Man kan inte se planen som ett dokument, det måste vara en levande sak med känslor. Det ska inte tas fram och bockas för punkter man genomfört, punkterna ska sitta inpräntat i praktiken.

 3. Birgitta Wikström skriver:

  Till alla föräldrar och lärare; Läs boken ”Ditt kompetenta barn” av Jesper Juul ! Då kanske det finns någon möjlighet att fler vuxna lär sig att respektera och vara lyhörda för barnen! Så länge vuxna har överlägsna uppfostranattityder och anser sig ha rätt att fordra att barnen enbart Lyder utan någon som helst förklaring, men gärna blundar så fort barnen gör något eller någon illa som är pinsamt att stå för ,så riskerar dessa föräldrar att barnen utvecklar mobbingbehov. Ett barn som förväntas visa upp en Grand Fasad utan att barnet är i grunden respekterat av sina föräldrar tar ut känslan av dåliga inre vibbar på andra och blir en mästare på att spela dubbelt! Det är alltid de vuxnas ansvar när barn mobbar! Det är alltid de vuxna som måste agera och reda ut problemet! Mobbing är helt enkelt Olagligt!!! Barn har inte valt sina föräldrar, sina lärare och inte heller sina Klasskamrater! Jag önskar alla barn ett Hjärtligt Lycka Till med era föräldrar, lärare och kamrater! Jag tänker på er!Varma hälsningar från Birgitta i Luleå

  • Björn Hultman skriver:

   Tack Birgitta för det tipset! Det stämmer, föräldrarna har en stor roll i det hela och visst är mobbning olagligt!

 4. Minolli skriver:

  Tack Björn. Ut och gör dig hörd. Du behövs för att stärka de utsatta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s