Lär ni er aldrig?

Jag blir så förbannad på dessa förnedrings och mobbnings program, Robinsson, Idol, Biggest loser osv. Jag fattar inte vad problemet är när folk börjar delta i detta. Vi alla vet att riskerna att bli utsatt för utanförskap eller kränkningar i sådana program är mycket höga. Jag fattar heller inte hur kul det är att se en person bli totalt nerkränkt och utsatt, under tiden sitter vi i soffan och dricker läsk och äter chips. Hur kan en människa göra något så enormt känslokallt och respektlöst. Hur ska vi kunna förmedla till våra barn vad som är rätt beteende om vi själva tittar på och ustätter andra.

Jag blev förvånad att folk vågade och såg Comviqs mobbningsreklam, men att folk inte ser Robinsson som mobbningsprogram. Reklamen blev för övrigt fälld av Reklamombudsmannen, precis som jag visste. Vad är skillnaden? Fler måste bojkota och vägra se på dessa program, ju fler som vägrar ju svårare blir det att producera nya sådana program. Agera istället för att se det som en ”kul” underhållning!!!! Var människa!

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Lär ni er aldrig?

 1. Michaela skriver:

  En mycket bra blogg. Jag kommer länka den. Folk måste få upp ögonen och inse vad vi männisokr gör mot varandra.

 2. Mi skriver:

  Jag tittade på halva första avsnittetför att se hur det var.Kommer aldrig att titta på det mer.Hemskt!

 3. Bonedust skriver:

  För 13 år sedan, 1997, när första Robinson sändes så blev det rabalder. Programmet og time-out och klipptes om. Men sedan har programmet tagits emot med öppna armar.Tycker att det finns inslag av mobbing i Robinson, visst är det så.

 4. Kristina skriver:

  Hejsan!Ser inte på Robinson för o ta ett ex. Brukar titta emellanåt på Idol. Det är mkt för o höra låtarna o hålla tummarna för dem som deltar. Det är ju en stor bedrift att bara ha kommit dit, det är det långt ifrån alla som gör. Okay! Vissa saker måste man tåla, om man tex inte kan sjunga, el inte har utstrålning i detta samanhang. Dock kan kritik framföras på ett vänligt o humant sätt. Jag hade blivit mer förvånad om inte Comviq-reklamen blivit fälld. Det blir en tumme.Var rädd om dig o goa varma kramizar!

  • Björn Hultman skriver:

   Ja, man kan säga saker på olika sätt, men ändå mena samma sak. Att tänka på vad man säger/gör är viktigt, så det inte kan tolkas fel. Tackar!

 5. Maria de Suède skriver:

  Här heter det ”Koh-Lanta” och det är ju mobbning det handlar om, men även ”Secret story” är mobbning som underhàllning… Fruktansvärt!

 6. Kao skriver:

  Mycket bra skrivet. Tumme! Heder åt ditt arbete mot mobbing.Det är fega människor med låg självkänsla, som måste ge sej på den de tycker är svagare. Men mobbing kan ske rent spontant, för en liten skitgrej. Det har jag fattat. För egen del räckte det med att jag var den enda tjejen i klassen som gillade hästar….men jag var så uppe i mitt ‘hästeri’ att jag inte fattade att jag var mobbad. DÅ. Inte förrän flera år efteråt insåg jag vad jag egentligen hade gått igenom och hur det påverkat stora delar av mitt liv.Keep on truckin’.Kao

  • Björn Hultman skriver:

   Tackar :)Oj, ja det är ett mysterium ibland ämnet mobbning. Men det är viktigt att bearbeta det du gått igenom, även fast du inte just då blev påverkad av det. Det är oftast dom ”enkla” sakerna man blir utsatt för.

 7. Har ny blogg. skriver:

  Man blir galen.Tumme

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s