Tema att vara annorlunda

Nästa vecka i Efter 10 är det tema ”Att vara annorlunda” där personer har någon diagnos av något slag. Dessa personer blir lätt utstötta ur samhället och får en svår uppväxt om de inte får rätt hjälp i tid. Skoltiden för dom barnen är extremt viktig att få bra stöd ifrån. På måndag kommer vi möta Ellinor som hela tiden blev utfryst och ensam och inte förräns i 15 års åldern fick hon sin diagnos Aspergers syndrom. På tisdag får vi följa Markus som går i en aspbergerklass och kan på så sätt hänga med i sitt skolarbete. På fredag kommer de ta upp ur föräldrarnas synvinkel, hur det är att ha ett barn med diagnos om hur man blir bemött i samhället, dessutom kommer Gardell på besök. Värd vecka att se alltså!

Jag fortsätter på mitt aktiva arbete och på tisdag kommer min 23:e skola att äga rum. Då ska jag även bli intervjuad av några elever på universistetet, vilket ska bli intressant. Igårkväll fick jag ytterligare en skola som visar intresse för min föreläsning, dock är inte datum bokat än.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tema att vara annorlunda

 1. A. skriver:

  Undrar vad Efter 10 är för något? Tvprogram? Vilken kanal i så fall?

  • Björn Hultman skriver:

   Det går direkt efter Nyhetsmorgon på tv4 på vardagarna, dvs efter att klockan slagit 10. Det är ett intervjuprogram med Malou Von Sivers, som varje vecka har olika teman och gäster inom temat. Jag var själv med där i vintras.

 2. syfte skriver:

  ditt engagemang berör mig innerligt, själv har jag avrit/är engagerad för barn/ungdomar med adhd, har närstående som heller inte har blivit förstådd och har pga av det fått lida av sekundära svårigheter, men efter lång kamp har nu denn unga flicka 17 år äntligen fått behandling och skolgång på annan ort, för första gången i hennes liv blir hon accepterad och förstådd för den hon är!all stöd och engagemang du utför är guldvärt!!!!Varm hälsningHanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s