Jag ser verkligheten med egna ögon

För några dagar sedan kände jag ett glädjerus av vad jag faktiskt åstakommit hittills av mitt arbete. Jag har ju träffat en hel del höga personer som jobbar heltid just med detta ämne. Jag har visat upp mitt aktiva arbete i olika media. Men det mest intressanta är att jag kommer ut på skolorna och ser hur det egentligen ser ut i verkligheten. Tyvärr gör väldigt få myndigheter, politiker och andra detta, så de har nog svårt att bilda sig en verklighetsuppfattning ibland. Det blir mycket kontor och pappersarbete för dessa personer, så hur dom kan jobba med ämnet på rätt sätt vet jag ej.

Jag har sett båda typer av skolor, som jobbar bra och är intresserade av ämnet och tyvärr också andra skolor som jobbar sämre och är nästan ointresserade av ämnet. En del skolor var väldigt vänliga och jag blev bra välkommen, men också andra skolor som var mer röriga och oorganiserade. I en del fall kunde jag till och med känna direkt att denna skola har stora problem gällande ämnet. Tyvärr ser ni alla bara en bråkdel av mitt aktiva arbete, eftersom det andra inte syns utifrån. Jag kontaktar regelbundet hela tiden nya skolor om och om igen, lika så media samt söker upp ny information som kommer om ämnet. Just nu sitter jag faktiskt fast, jag har kontaktat mängder med skolor utan napp och då blir det stopp för mig.

Igår skummade jag igenom lite av min bok ”Bloggen om mobbning” som du kan köpa här. Jag märkte verkligen hur mycket inlägg jag skrivit. Jag tror nog det är lätt att jag glömmer bort vad jag gjort under denna tid. Ibland känner jag känslan av att det inte går att jobba mer med det, eftersom intresset ifrån andra (skolorna) inte är på topp, men jag märker snabbt hur fel jag har. Om några veckor är det val, så innan dess måste vi vara aktiva med att ta upp ämnet i debatter!

Suicidpreventia dagen äger rum i kulturhuset, Stockholm, 10 september 12.30 – 17.00 Kom och lär dig mer om självmord! Några dagar efter är det min 7 års dag, då jag försökte ta mitt liv…

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Jag ser verkligheten med egna ögon

 1. Kristina skriver:

  Hej Björn!Måste verkligen beundra dig o andra som ligger i o försöker att stoppa mobbningen. Ha de gött o goa kramizar! Det blir en tumme!

 2. kaoskatta skriver:

  Har du sett eller hört på nyheterna för nån månad sen att de tror att självmord utlöses av ett virus eller liknande? Jag hörde det på nyheterna och tycker det låter helt logiskt. Hur många har inte ”allt” eller i varje fall inte värre än de flesta och tar ändå sitt liv. Samtidigt som otroligt många genomllider fasor som är omöjliga att föreställa sig och ändå lever vidare. Du gör ett jättebra jobb mot mobbning. Livet borde vara att älska och älskas – inte att bli trakasserad av sina medmänniskor. Lycka till med ditt arbete. Du är verkligen beundransvärd.

  • Björn Hultman skriver:

   Nej, det har jag inte hört direkt. Jag går inte in på vad orsakerna kan vara för självmord. En del kan kontrollera sina känslor/tankar och liknade på ett bra sätt, så de kan överleva. Andra är sämre på det. Skulle orsaken till att få depressioner också vara ett virus då eller?Tack, men det behövs fler som jag annars funkar det inte!

 3. It's alright Ma (i'm only bleeding) skriver:

  Första gången som jag såg din blogg idag och har läst en hel del av den. Helt underbart att det finns människor som lägger ner sig i att stoppa mobbningen. Jag vet att det skulle behövas fler än vad det är men ni gör ändå en del skillnad. Jag har själv varit mobbad i 9 års tid men kanske inte så allvarligt som många andra blir utsatta för.Jag har själv föreläst lite om mobbning men i väldigt små mängder och som ett projekt när jag pluggade i Norge.Tummen upp för det du gör, och lycka till 🙂

  • Björn Hultman skriver:

   Tack! Synd att du inte upptäckt den tidigare, har snart haft den i 2 år. Ja, tyvärr behövs det betydligt fler personer som agerar och engagerar sig i detta ämne. Det är svårt för en ensam person att göra skillnad, med det går.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s