Våga göra fel

Våga göra misstag/fel! Jag märkte tydligt på chatten hur många som inte vågar ta tag i problemet, för risken om att det blir värre. Vi måste våga göra fel för att få en förändring. Det blir lätt en ond cirkel, när vi agerar på det sättet. Jag är övertygad om att det kan lösa sig ändå, fast det i början känns värre. Det handlar om att hantera det på rätt sätt. Jag vet att mobbning inte går att stoppa om vi fortsätter i samma spår.

Vi vuxna måste vara en förebild för barn, men hur ska vi vara det om till och med vuxna tänker att det kan bli värre om vi agerar? Ett offer förstår jag tänker så, eftersom det upplevs av mobbaren att man skvallrar. Testa vägar du aldrig trott på, innan vi testat kan vi inte veta vad som är bäst. Berätta, prata med varann, lyssna och våga släppa ut känslorna!

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Våga göra fel

 1. Mim skriver:

  Mobbning i en skola där det förkommer mobbning,är en dålig skola.Dags att ta bort skygglapparna och börjata lite tuffare tag mot mobbning.

  • Björn Hultman skriver:

   En skola som inte kan hantera det bör läggas ner, men tyvärr ser det inte ut så idag.. Skolorna borde få hårdare konsekvenser/straff för detta.

 2. Mim ds skriver:

  Ja, du har så rätt, de skolor som inte fungerar bör läggas ner.Det får ju så stora konsekvnser för många barn.Inte något barn ,ska behöva bli utsatt för detta.Alla barn ska få känna sig trygga i en skola,Jag tror också att fegheten går före visheten hos de vuxna,Man väljer att blunda och låtsa att man inte ser.De är då lika skyldiga till vad som händer ,som de som plågar och skadar andraDu gör ett fantastiskt jobb,hoppas att det leder till att de som blivit utsatta vågarbörja berätta om sina upplevelser.Jag tittar just på ett tvprogram om detta.En talesman för barnen, som berättar om detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s