Lärarlegitimation och lämplighetstest inom lärarnas del

Jag sitter just nu och funderar på hur jag ska jobba framöver gällande att marknadsföra mig till skolorna. Jag har ju kontaktat skolorna direkt och jag har ju även gått via media och visat att jag förelser. På vilka andra sätt kan man få skolorna att veta om att jag finns och erbjuder denna tjänst? Tips uppskattas! Jag har också försökt gå via lärarförbundet, men det var inte det lättaste att göra.

Idag kom en kanonbra debattartikel ut hos Expressen, där de håller just nu på med en artikelserie om skolan. Där nämns massa bra exempel på vad som är brister i skolan. Det sägs i den att vi måste satsa mer på elevhälsovården, dvs kuratorer och skolsköterskor som finns tillgängliga och dessutom med bra kompetens. Det nämns även att skadestånden som sker via BEO är för låga för att skolorna ska få upp ögonen på problemet. Men en utav de viktigare är att det måste finnas någon typ av anmälning när skolorna gör fel gällande lagen, en form av lex sarah, där man ska slå larm när missförhållanden sker. Det tas också upp att det borde finnas en lärarlegitimation som kan dras in om en lärare har gjort något typ av tjänstefel eller liknade, där en lämplighetstest ska göras inom lärarprogrammet. Det finns alltså lärare som inte längre borde vara lärare, som inte har allt som krävs.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Lärarlegitimation och lämplighetstest inom lärarnas del

  1. Anna skriver:

    Det är nog som du säger, och ett test är nog inte fel. Samtidigt måste lärare få mer makt i klassrummet och faktiskt ha rätt att ta till disciplinåtgärder mot elever som beter sig uppenbart illa (även om dessa elever inte mår bra och också är i behov av stöd.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s