"Jag blir förbannad"… "jag får rysningar"

Min 19:e skola är nu avslutad som föreläsning. Jag får ut ordet wow vilken skola! Redan långt innan jag skulle börja fick jag känslan hurra, lärarna har en stark vilja att agera. Denna skola var i Norrköping, alltså staden som ligger granne med min barndomstad, så jag fick åka tåg i 1 timme. Innan jag skulle föreläsa var det kommunalpolitikern Lars Stjärnkvist som skulle visa en film, som en elev gjort. Kanon vilken reaktion filmen fick av lärarna, en sa tydligt ”jag blir förbannad” en annan sa ”jag fick rysningar i kroppen”. Efter filmen var det dags för mig och självklart gick det kalas bra och jag är nöjd med den. Jag blev mycket varmt välkommen och omhändertagen. Detta skedde på en vacker konferens kursgård. Jag märker verkligen hur personalen där är engagerad i ämnet och jag kan lungt säga att det inte var konstigt att skolinspektionen verkligen godkände denna i våras. För i våras kom det ut att 2 av 50 skolor blev godkända gällande frågan, detta var alltså en utav dom två. Som tack för dagen fick jag en cd där elever gjort låtar inom temat.

Här kan ni läsa en artikel om denna skola.

Var är alla reaktioner efter inslaget i Nyhetsmorgon? Hittills har jag inte fått in en enda kommentar eller reaktion ifrån allmänheten. Är det kanske så som jag nämnt tidigare, folk är ”trötta” på ämnet och orkar därför inte ta itu med det. Jag hoppas ju på fler föreläsningar såklart, eftersom jag endast har en skola kvar inbokad.

Tänk på en sak, en enskild människa kan göra stor skillnad i samhället, men det behövs fler!

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till "Jag blir förbannad"… "jag får rysningar"

 1. Louise skriver:

  Jag tänkte ge en kommentar på inslaget i Nyhetsmorgon. Jag tyckte inte du fick fram så mycket om jag ska vara ärlig. Jag tycker du borde pushat hårdare på att du varit utsatt, du vet vad det handlar om och att det krävs en förändring nu! Människor kan inte bara blunda! Och när du har chansen att prata om det så offentligt så måste du ta vara på just den chansen. Stå upp för att du lyckats ta dig igenom det och VISA att du inte tänker ge dig. Upp till kamp för sjuttion, tillsammans kan vi göra mer! Om en börjar, vågar fler följa efter! Om du är en bra föreläsare så borde du ha retoriken för dig – visa även det i sånna här sammanhang. Sitt inte bara och säg ”… det förekommer skällsord som bög och hora” (vilket kanske inte var jätte lämpligt att säga i Nyhetsmorgon, ”skällsord” hade nog räckt :)), utan var visa dem att det inte är OK att det FÖREKOMMER JUST NU! Sträck på dig, var stolt, visa att du vägrar acceptera att lärarstudenter knappt har någon utbildning i krishantering/mobbning etc. Du har ju chansen att vara en förebild och opinionsbildare! Vågar du mer som kommit en bit på vägen, så lovar jag att du kommer få andra att våga! Go for it – harder then before!

  • Björn Hultman skriver:

   Grejen var att denna gång jag var med i media så ville jag fokusera på mina föreläsningar, att jag just jobbar med dessa frågor. Alla hör hela tiden folks berättelser, men ingen hör att någon jobbar såhär som jag gör med dessa problem. Jag vill alltså nu ta ett steg framåt i livet och därför fokusera på mitt arbete och inte bara berätta hur jag var utsatt, för egentligen är det i stort sett samma händelser som hos andra som blir utsatta. Att jag klarat mig igen barndomen framgår ju egentligen genom att jag föreläser om det.. Hur många har kapaciteten att göra så? Ibland behöver man inte nämna saker, utan sunt förnuft används. Vi måste ju fokusera på vad som ska göras nu och i framtiden om ämnet, inte fastna i personers berättelser.I just detta fall handlade det om tidsbrist, 13 min att diskutera detta ämne är inte så mycket, speciellt om man är 4 personer som vi var. Dom där 13 min skulle jag lätt kunna snacka själv om ämnet, men man måste vara kortfattad i sådana situationer. Du märkte kanske att jag stannade upp några sekunder innan jag sa bög och hora, det var för att jag inte fick fram andra ord just då. Det var heller inte så konkreta frågor programledarna ställde.Vi alla vet ju att det förekommer, det sa ju dessutom programledaren.. Anders sa ju i slutet om föreläsningarna, ”du har den hemska erfarenheten, men du föreläser också och pratar om det”. så dålig tycker jag inte jag var.. Det låter på dig som jag skulle ha flippat ur totalt och blivit värsta diktatorn med hög röst.

 2. Hanna hmm skriver:

  Jag hann tyvärr inte se det… tänkte ta och försöka hitta det på nätet nu under helgen…Vet att jag frågat dig förut, men jag har ju lite annan ”arbetstsplacering” nu, du gör inga föreläsningar norrut? Lååååångt norrut? Eller har förslag på bra föreläsare utifrån ”mobbingämnet” som finns i norrbotten?

  • Björn Hultman skriver:

   Självklart hade jag velat komma till din skola och berätta, men jag måste tyvärr begränsa avståndet en aning för att det ska vara lönsamt. Håller mig inom en radie av 2 tim resväg ifrån sthlm, dvs mellansverige. Lisbeth Pipping är den enda jag känner till faktiskt.

 3. Björn Hultman skriver:

  Louise, gjorde jag bättre framförande andra gången i Nyhetsmorgon?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s