När är man ensam?

Det finns många olika synpunkter på vad ensamhet egentligen är. Endel har folk att umgås med, men ändå känner sig ensam, då de tex kan känna att de bara är en svans i gänget. Endel kan vara ensamma både fysiskt och psykiskt, det är då själen börjar ta stryk. När man känner känslan av att alla har någon vän eller pojk/flickvän. Nu på sommaren blir det många som är ensamma, folk reser bort, är mycket ute och umgås då man ser fler folk ute. Men endel känner sig också ensamma för att deras yttliga vänner egntligen inte bryr sig om din hälsa. Man kan även ha många arbetskollegor, men sen efter jobbet gå hem till en tom bostad utan att umgås med någon.

Det är när man vant sig vid känslan av ensamhet, som det är farligt. När man tappat hoppet om att faktiskt hitta någon som man söker. När man känner att hur mycket man än försöker, så sviker, eller försvinner dom nya kontakterna ändå. När man inte har den där personen som ger dig en kram. Hur ska man då kunna tro på livet, kärleken och vänskapen? Det är också viktigt att inte lova saker som man inte kan följa tex ”vi kan ses imorn över en fika” men sen några timmar innan träffen ställa in den. Det är känslokallt och egoistiskt att lova något man ej följer.

Tänk dig att se alla i klassen leka med varandra, utan att tillhöra någon gemenskap med dom. Tänk dig att alltid äta själv, se på film själv eller kanske till och med bio själv. Bara för att det inte finns någon man litar på eller som man kan umgås med. Eller så kan det vara så att dom få vänner man har, prioriterar andra vänner före dig. Tänk att det kan gå så långt att man inte ens har förtroende för vuxna längre. Tänk på att alla kan hjälpa till om någon känner sig ensam, det är eran plikt här i livet att se till att alla har gemenskap och känner sig lika mycket värda. Precis som det är med mobbning, så är det alltid personens känsla som är rätt och man ska gå efter, dvs känner den sig ensam, så är den det och man ska då ta det på allvar!

Här har vi en artikel om ensamhet, det är samma journalist som intervjuade mig från DN. (jag har nu 2 inlägg kvar till 500 st)

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s