Välkomna tillbaka!

Det har nu varit en bra och fin sommar, där många barn kunnat vara fri ifrån plågor och tankar. Men tyvärr, snart börjar den hårda kamp i skolan för dessa barn då skolstarten snart börjar. Hittills av detta år har mycket debatter och seminarium ägt rum gällande barn/ungas psykiska ohälsa. Det har tagit tid att ta samhället dit för att se verkligheten. Jag vet att vi kommer komma längre om vi bara fortsätter ta upp detta ämne i debatt. Jag kommer i alla fall fortsätta kämpa för varje barns rätt att må bra. Jag har nu skaffat nya fina visitkort och redigerat lite i power pointen till föreläsningarna framöver. Jag har även tipsat produktionsbolag om en anti mobbnings gala, som borde göras.

Min första föreläsning denna säsongs inleds den 10 aug. Jag hoppas verkligen att det blir många i höst, då har nya elever börjat i skolorna runt om i landet. Nya offer och nya mobbare bildas. Nu under sommaren kom ett förslag om ny skollag där ALLA skolor ska ha tillgång till psykolog, skolsköterska, kurator inom elevhälsovården. Har jag inte tagit upp detta tidigare, att det borde finnas en sån lag? För idag har skolor knappt någon kurator, i många fall bara någon dag i veckan. Här har vi nya lagen om kränkande behandling.

I slutet av detta år kommer mobbning att tas upp ännu mer i debatt. Skolverket ska nämligen komma med en rapport om de olika mobbningsmetoder som är lämpligast att använda, för att förebygga/stoppa. Ska bli kul och se vad de kommer fram till gällande Olweusprogrammet, som ni vet att jag använder mig av. Nu i augusti kommer desutom Lisbeth Pipping ut med en bok ”Jag mobbar inte” som ges ut av Gothia förlag. Där kommer du få möta elever som är/varit utsatta, som i ord och bilder berättar hur ont det gör.

Jag slutar inte bli förvånad gällande skolor som hör av sig till mig, om hur dåligt dom faktiskt prioriterar mobbning. Jag fick en fråga ”kan våran skola få 2 föreläsningar, till priset av en?” Man blir ju mörkrädd hur dåligt samhället är. Denna skola kan alltså inte vara speciellt intresserad av ämnet, om de inte är redo att sattsa resurser på ämnet.

Här har vi ett bra inslag ifrån UR:s radio, de gjorde en programserie om mobbning våren 09.

Jag hoppas i alla fall att ni är med mig en ny säsong om kampen mot mobbning! Vill också påminna om min facebook grupp ”Hjälp och info om mobbning”.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s