Sluta inte tro på förbättring

När skolan inte är villig att samarbeta med offrets familj, är det extremt viktigt att föräldrarna ALDRIG ger upp striden om sitt barns rätt att ha det bra. Ibland kan tron och hoppet försvinna hos familjen när ingenting händer och det går i samma spår. Men det gäller att aldrig sluta tro på en framtid, slutar vi tro finns inte ens möjligheten till förbättring. I filmen ”Änglavakt” handlar det just om tron och dessutom att allmänheten utifrån hjälper till, när en familj har problem. Man ska alltid komma ihåg att rätten/lagen är alltid på offerfamiljens sida. Det sorliga är att rektorn har så stor makt över allt, så det gäller att få den att inse felet som skolan gör.

Lyckas man även gå ihop sig fler i ett gäng mot skolan och rektorn, blir det lättare att få det genomfört. Precis så är det med mobbaren, går fler emot mobbaren, ju lättare stoppar vi mobbningen. Det är extremt tungt för hela familjen i en mobbnings situation, föräldrarna känner oftast att de inte räcker till. Men det handlar om att övertyga och få skolan till att ändra tänk, få dom att ta all kränkningar på allvar.

Men åter igen, ditt barns rättighet till en trygg och bra skola ska genomföras. Jag kände enorm meningslöshet när jag var utsatt, jag trodde aldrig på att jag kunde bli fri ifrån mobbningen, därför är det exta viktigt att iallafall föräldrarna har tron kvar.

Om en dryg vecka gör jag terminens sista föreläsning, om det blir mer i höst är tveksamt.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Sluta inte tro på förbättring

 1. Hanna hmm skriver:

  Som förälder ska man aldrig ge upp!!!! Man ger helt enkelt ALDRIG upp! Även om det är tungt och känns som om det aldrig går framåt, så är det viktigt för barnet att känna att man har föräldrarnas stöd! Det tror iallafall jag….

  • Björn Hultman skriver:

   Jo, tyvärr finns det familjer som inte orkar stå upp för sin rätt, eller knappt ens bryr sig om sina barn pga drog/alkoholmissbruk osv.

 2. HEMIMAMMA skriver:

  du hälsar aldrig på mig längre, fast du finns på min lista….

 3. Kristina skriver:

  Hejsan!Kikar in lite här. Det finns barn som har ett rent elände, inte bara i skolan utan även hemma på olika sätt. Dem får det alltså dubbelt värre. Jag vet inte hur det är i dag men förr så hade lärarna sina favoriter. Helt klart måste man få bukt med mobbarna. Det är tydligen fullt acceptabelt o flytta på offren, fel! Men inte heller rätt att flytta på mobbarna så att dem kan mobba andra istället.ha de gött o kramizar på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s