våldtäckt och mobbning, lika allvarligt

I de flesta fall förnekar skolor mobbning, det är bara på skoj säger dom. Nu ska jag ta ett riktigt bra och grovt exempel! Vad är skillnaden mellan våldtäckt och mobbning, INGEN, ska förklara.

En tjej/kvinna som blir våldtagen, tycker knappast det är/var på skoj, det gör knappast samhället heller. Det är fyyy på våldtäcksmannen, den är psykiskt störd osv. Men när vi kommer till fallen med mobbning, så påstår väldigt många i samhället att det är på skoj. Jaha, då har man alltså både blivit psyiskt och kanske fysiskt utsatt, förstörd i själen och spår resten av livet, genom sin barndomstid. Ändå var det bara på skoj enligt samhället. När man blir våldtagen blir man knappast förnekad och ifrågasatt det, utan man tror direkt på det. Man säger ju heller inte ”du kanske bara upplevde det som våldtäckt, men du blev inte våldtagen”.

Ett offer som är utsatt för mobbning får alltså EXAKT samma spår, följder, tankar, en förstörd själ, som en som blir utsatt för våldtäckt. Varför tas våldtäckt mer på allvar än mobbning??? Tål att tänkas på!!

Imorn är det föreläsning inför föräldrar och lärare. Kul! Ska fokusera på hur föräldrarna kan märka att sitt barn blir utsatt, utan att barnet behöver säga något.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till våldtäckt och mobbning, lika allvarligt

  1. Maria de Suède skriver:

    Varje personangrepp, fysiskt eller psykiskt, är precis lika allvarligt! Titta in på min nya blogg om kriminalvård, jag tog upp våldtäkt. Sköt om dig…

  2. HEMIMAMMA skriver:

    Hej Björn. Tyvärr är det så att historiskt sett har våldtäkt bara existerat ett halvsekel. Inom äktenskapet var det tillåtet tills ganska nyligen relativt sett. Tyvärr är det ett brott som inte tas riktigt på allvar av polisen, där undersökningar och redogörelser är ganska brutala kalla och kränkande. Enligt mitt sett och se det finns den kollektiva skammen där lika mycket som i mobbing om inte mer…Har du läst min senaste lilla novell som handlar om våldtäkt? Telefonen+Rocky?Ha de gött…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s