BEO kräver skadestånd av bollnäs kommun

TEXT från BEO:s hemsida

”I flera år blev en elev utsatt för kränkningar. Skolan kände till händelserna, men tog dem inte på allvar. Skolan gjorde inte heller tillräckligt för att stoppa mobbningen. Därför kräver BEO nu skolans huvudman, Bollnäs kommun, på 207 600 kronor i skadestånd för elevens räkning.

I en anmälan till Barn- och elevombudet framkommer att eleven till en början blev kallad för öknamn och var retad. Mobbningen övergick sedan i fysiskt våld och hot på internet. Varje dag blev eleven kränkt av andra elever.

Barn- och elevombudet slår fast att skolan, efter lagens ikraftträdande den 1 april 2006, inte gjort tillräckligt för att förhindra kränkningarna. Det har inte genomförts ett aktivt långsiktigt arbete mot mobbningen och en del händelser avfärdade skolan som ”normalt gnabbande mellan elever”. Skolan har dock en skyldighet att ingripa.

Personalen har haft samtal med eleverna och har rapporterat till skolledningen, men skolledningen har inte följt upp och har heller inte återkopplat till eleven och föräldrarna. Skolan har också brister i sin plan mot kränkande behandling.

Skolan har brustit i sina skyldigheter och BEO kräver därför ansvarig huvudman, Bollnäs kommun, på 207 600 kronor i skadestånd.

– Kränkningarna mot eleven har pågått länge, utan att skolan gjort tillräckliga insatser för att stoppa dem. Det ser BEO allvarligt på, säger Tove Björnheden, jurist vid Barn- och elevombudet.”

Från BEO:s hemsida

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till BEO kräver skadestånd av bollnäs kommun

  1. HEMIMAMMA skriver:

    På min tid var det bara att svälja. Det fanns ingen som slogs för de mobbade. Varken rättsligt eller i press. tack för att du är modig nog att kämpa. Fantstiskt med tanke på din ålder..Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s