Tiden är inne för mig att avsluta

Stunden är inne, jag har nått tiden då det inte går att skriva mer. Jag har funderat både 1, 2 och 3 gången innan jag beslutat mig. Kanske det är så att mitt mål är för högt, så det inte går att nå det via bloggen. Syftet med bloggen har varit många, men bland annat skapa debatt och diskussion om olika ämnen inom mobbning, som på så sätt kan få upp ögonen på problemen. Jag har i många tillfällen bett er att hjälpa mig att komma på fler ämnen som inlägg, men har inte fått några tips och hjälp. Tanken med bloggen har också varit att fler ska börja jobba aktivt mot detta.

Bloggen kommer självklart finnas kvar med alla inlägg, så man kan gå tillbaka och titta. Självklart fortsätter jag både arbeta med ämnet och föreläsa ändå. Detta är något jag vill jobba med i mitt fortsatta liv, men sen hänger det ju mycket på intresset ifrån andra. Det kan hända att det blir några enstaka inlägg lite då och då, men inte speciellt ofta. Jag sa ju redan förra veckan att mitt nya projekt är att göra bok av alla inlägg jag skrivit, anledningen är ju just bland annat av detta beslut. Men jag, en ensam inivid i stora sverige klarar inte av detta arbete ensam, det gör inte så stor skillnad.

Kom ihåg vad jag sagt tidigare, det går inte att arbeta ensam med detta ämne, det krävs hjälp ifrån fler som arbetar som jag. Ensam klarar man inte av speciellt mycket. Det är egentligen ni läsare som styrt mig till detta beslut. Jag är värd mycket mer respons och tips än vad jag fått. Jag gör en stor Sverige insatts för oss alla. För er som vill fortsätta kontakta mig finns jag både på nummret, mailen eller via kommentar här på bloggen. November 2008 till December 2009 har jag skrivit inlägg varje dag. Det kommer finnas ett tomrum hos mig, något som stått mig nära under såå lång tid.

(Ni kan fortfarande ändra mitt beslut som jag tagit) Här är info om min temadag jag hade.. Jag hade flest läsare under första halvåret, nu är det inte så många.

GOD JUL OCH GOTT NYTT 2010, kom ihåg mitt namn om jag dyker upp någon stanns!

Mitt sällskap

Jag, Lillan & Tuva tackar för oss!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Tiden är inne för mig att avsluta

 1. Hanna hmm skriver:

  Tycker din blogg är viktig! och du har hjälpt min 7 åring enormt mycket genom att svara på mina frågor och genom att jag kunnat läsa det du skrivit! Det vore synd om du slutade! När min kille fick problem och jag skrev lite om det i min blogg så var det flera som sa att jag skulle gå in på din blogg….tror många läser, men få kommenterar..men det är ett enormt stöd att du finns där! hoppas du fortsätter skriva!

 2. Vän skriver:

  Du verkar vara ganska ensam har jag läst nånstans. Du är ung som mig, du behöver love. Hormoner och sånt du vet. Det är så för alla. Din blogg är viktig men du måste tänka på dig själv också. Din första styrka ligger i att du inte blev ett monster efter dina erfarenheter (det finns de som blir det). Du verkar ha ett gott hjärta. Unna dig en ny attityd utan att du behöver bli ond. Ett leende, typ. Lär dig släppa. Man blir biten i livet då och då. En skadad leopard fortsätter sin kamp oavsett smärta. Vi borde inte vara sämre än en kisse. När du har släppt den smärta som blockerar din lycka då kommer du att bli hel. Du kommer att stråla. Utstrålning gör mycket om man vill ha love. För det mesta fungerar det så. En av mina polare ältade ihjäl sitt förhållande med sitt förflutna. Bruden blev helt avtrubbad. Att du är föreläsare och kunnig är ett plus men låt inte du uppfattas som offer. Du har överlevt och kan vara stolt (det finns de som inte överlever) Har du väl överlevt och skaffat dig kunskap så kan du vara jävlig stolt. Stolt och godhjärtad. Du har en sista pusselbit. Fixa utstrålningen. Våga släppa loss lyckodemonen i dig. Du borde inte ha svårt att skaffa love. Tänk på dig själv lite. Släpp och börja stråla. Din kunskap och de andra som vill lyssna finns kvar. Jag vill se dig le vännen.

  • Björn Hultman skriver:

   jo, är ju en fördel att ha bra självkänsla och känna meningen med livet och det får man inte bara sådär..dels så krävs det hjälp utifrån, en självkänsla kan man inte öva upp om man fortfarande inte får komplimanger, att man ser bra ut, det säger emot sig själv om man ska tro på att man är och ser bra ut, när andra säger precis tvärtom. GANSKA svårt kan jag säga dig.Desutom om jag leer blir det bara fejk, påklistrat..

 3. Vän skriver:

  Jag säger så. Jag har polare som är riktigt uglymotherfuckers. Lönnfeta, finniga mansgrisar 🙂 De har alltid schysstare brudar än mig. Inte för att jag klagar men ändå… Då jäklarna strålar som fan… Det handlar inte alltid om utseende. Utstrålning är en annan sak. Själv var jag ihop med en skitvacker brud i nåt år. Hon var som en stel ….någonting. Sen kom en brud in i mitt liv. Hon var fräsch men inte lika porrig 🙂 Hon strålade, hon var på ett visst sätt, fan, she was special. I sängen med. Hon drog sen hem till London. (fan) Nu har jag en annan sen 3 år. Hon är lagom av allt. Själv vill jag att en tjej ska vara välvårdad. Hon ska ha ett intresse och hon ska kunna stråla. Dessa egenskaper värderar jag mer än en vacker brud som är stel. Du har karaktär. Det förstår du inte ännu. Jag snackar inte gaysnack nu, bara killar emellan. Du är inte ful. Vad du behöver är att förstå din karaktär och lite leende. Tvinga dig, öva, vad fan som helst. Det handlar ju om dig. Ibland behöver man hjälp med olika saker. Jag med. Vafan, thats life. Som sagt, du behöver inte förkasta dina kunskaper. Dessa är verdefulla ägodelar du bär på. Det handlar om det där jäkla leendet. Ibland när jag är trött på mig själv blir jag så hispig att jag kan inte ens gå ut på gatan. jag byter fason då. Ny klädstil, ny frisyr m.m. Jag tvingar mig. Känns skitkonstigt i första timmen sen är det hur nice som helst. En ny jag med samma innehåll fast med nya förutsättningar. Ganska svårt säger du. Visst är det så men d svåraste, den jobbiga tiden är redan bakom dig. Nu är det din tur. Fan, jag är ingen soldatstyp men jag beordrar dig till leende. Du vet vem jag är och du kan bara ana vad jag har varit med om. Jag skakar på mig numera. Nada att jag inte ska få njuta av livet. Jag hjälper tiggare, uteliggare, nödställda, djur m.m. Jag har också ett gott hjärta. Det är bra att ha. men livet vill jag njuta av. När jag blev trött på mig själv jag bytte fason 🙂 Har du sett filmen Life is beautiful? Jesus! Om du inte har sett den, se absolut. Jag grät till slutet, jag som är snubbe. Huvudrollsinnehavaren ser inte ut som Schenkenberg men vafan, han strålar. Underbart. Sånt gillar brudar. Om du tror att bara Swarzonegger typer som får brud så har du fel. Du har en bra grund. Tänk över det. Tänk på dig själv lite. Jag följer din blogg men mest för att se hur du mår. Jag vill se dig le. Jag vill uppmuntra dig till lycka och till livet. Jag ber dig le.

 4. Vän skriver:

  övning ger färdighet. ditt leende kommer att fastna som smärtan gjorde en gång i tiden. Skit i detaljerna och huruvida påklistrat om inte. Man måste omprogrammera ansiktsmusklerna. Jag ställde mig framför spegeln och grimaserade. Jag fick skrattattack sen gick jag ner för att handla. Jag var så fuckin pepprad att jag strålade och log hela vägen. Jag bara svävade fram. Klart att folk checkar. D känns bra. Skit som sagt i detaljerna. Du vill stråla och du kommer att stråla. Varför? För att du har överlevt i hopp om att du just ska stråla och bli lycklig. Börja nu. ,,,,,du ser redan trevlig ut och utstrålning ger sexappeal. Gäller även dig.

 5. cathrine hedborg skriver:

  Det är ingen bra idé att sluta blogga om Mobbning! Däremot måste man nog ha mkt tålamod med tanke på det ointresse som myndigheter visar!Bara detta att ett barn till har tagit sitt liv. Den nyheten nådde mig först nu i samband med TV4:s debatt.Ett halvår senare!När tre killar tog sitt liv i Norge för 25 år sedan då blev det fart på politiker och tjänstemän! En riksomfattande kampanj sattes igång och Dan Olweus fick i uppdrag att ta fram ett program att användas i skolan. I Sverige verkar så saker tigas ihjäl….Efter nyår kommer ett nytt material mot mobbning att ges ut på Beta-pedagog. Det har tagit mig och Lotta ca 1,5 år att få det publiceras. Men vi har inte gett upp. Gå in på Beta-pedagogs nya katalog efter nyår och kolla. Mobbstopp heter det.Så kämpa på!Cathrine

 6. Anki skriver:

  Har läst ganska mycket på din blogg, du skriver så himla bra. Man får en tankeställare när man läser detta. Stå på dig o lev ett lyckligt liv. kram mamma Anki

 7. Anna skriver:

  Jag tycker jätte synd du lackt ner, denna blogg betyder mkt=( för detta projekt som du har gjort betyde mkt för många. Jätte mkt för mig för jag sj bivit mobbad sen högstadiet, jag har haft jätte svårt att komma ifrån alla deppritoner mått jätte dålig.Jag vill verkligen säga det jätte bra du gjort det du har gjort,=) jag ville exakt göra samma sak efter min grova mobbning. Det blev ett projekt arbet som jag gjorde på gymmasit ville vetta mer vad man skule gö för få det sluta. Men orkade knappt med det för min mobbning va rätt grov då. så fick kämpa med det för hade jätte svårt klara av skolan. Men hade gärna villet prata med dig vi e-post. Det är något jag skulle vilja jobba med sj väldigt mkt men ska läsa te lärare nu sen. Men mobbningen hänger alltid kvar i enns hjärt det finns saker som alldrig försviner. Jag har verkligen inte samma självförtonde och samma sjävbild som innan… Men säger bara tusen tack för det du har gjort folk behöver öpnna sina ögon se runt om kring sig=) med hälsninga anna

 8. Anna skriver:

  Jag kommer komma håg dei ska va interssant se om du dyker upp någon stans jätte bra blogg tack för alla tankar ider=) mvh anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s