Diskussionen igår och sista veckan

Vi börjar närma oss jullov för eleverna i skolan, skönt för de utsatta att pusta ut en stund ifrån plågskolorna. I många fall är detta sista veckan detta år för eleverna.

Igår var jag ju som ni säkert vet med på en filmvisning där det var en lite diskussion efter filmen ”Darwins teori”. Det var jag, regissören till filmen och Annica ifrån skolverket i panelen och moderatorn var Pia ifrån Skolministeriet på UR/SR. Det var en intressant diskussion och jag märkte att Annica blev lite förvånad och imponerad att jag hade så mycket kunskap om ämnet. Det var 45-50 st i publiken och det hela var i en biograf. Jag satt och småfrös hela tiden vilket gjorde det svårt att inte skacka, som kan ha uppfattats som att jag var nervös.. Men det gick kalas bra ändå, fick sagt väldigt mycket.

Det är alltid svårt att göra film om mobbning, det är svårt att sätta ord på hur verkligen ser ut med hjälp av film. Det blir oftast överdrivet eller oseriösa händelser. Reaktionerna på filmen ifrån publiken var mest skratt, det var någon som blev starkt berörd. Nu var det ju bara folk i publiken som hade någon koppling till filmen, antingen var skådis eller familj till skådisarna. Tycker det borde ha varit fler inbjudna som inte hade koppling till den. Hela diskussionen var 40 min och det togs upp många viktiga delar.

Sugen på att se filmen? Gör det här!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s