Hur verkligheten ser ut i skolans värld

Upplever eleverna att vuxna ingriper om någon blir trakasserad eller mobbad?

I enkäten finns frågan om ”vuxna ingriper om någon blir trakasserad eller mobbad”. Frågan är formulerad som ett påstående som eleverna har tagit ställning till. Alternativen har varit: stämmer mycket bra, ganska bra, ganska dåligt och mycket dåligt.
Av svaren framgår att den grupp elever som utsatts för mobbning i klart högre utsträckning svarat nekande på frågan om vuxna ingriper jämfört med dem om inte mobbats.

63% av de som är mobbade 2–3 ggr i månaden eller oftare svarar att påståendet ”vuxna ingriper om någon blir trakasserad eller mobbad” stämmer ganska dåligt eller mycket dåligt. I synnerhet de elever som utsatts för mobbning flera gånger i veckan svarar att påståendet stämmer dåligt eller mycket dåligt.

36% av de som svarat att de inte blivit mobbade svarar att påståendet ”vuxna ingriper om någon blir trakasserad eller mobbad” stämmer ganska dåligt eller mycket dåligt.

46% av de som svarat att de blivit mobbade någon enstaka gång svarar att påståendet ”vuxna ingriper om någon blir trakasserad eller mobbad” stämmer ganska dåligt eller mycket dåligt

För någon vecka sedan pratade jag ju om en skola som jag fått brev ifrån eleverna. Denna skola kan man läsa om här.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s