Intervjun inför Dagens Nyheter, när samhället sviker

I fredags var ju intervjun inför DN och som vanligt gick det såklart bra. Det kändes som journalisten fick med allt och även förstod situationen. Att ha temat ”När samhället sviker” är så sjukt bra, för det är ju precis så man gör med mobbning, man finns inte till hands när livet känns hårt. Jag tror inte jag riktigt förstått än hur stort detta är, att få vara med i Dagens nyheter, en av seriges största dagstidningar och uppmärksamma mitt mobbningsarbete. Det är kul och jag hoppas på mååånga reaktioner, nästan lika många som det kom in efter Aftonbladet. I en mobbning är det inte bara skolan som sviker, utan istort sett alla, vänner, klassen, lärare, endel fall till och med sin föräldrar. Artikeln kommer ut om någon vecka och är en av 8 som har detta tema.

På fredag har jag min nästa föreläsning, lite tråkigt att jag måste vara borta ifrån jobbet den dagen, när jag nyligen fått det. Men det är det värt. Föreläsningen är uppdelad i 3 omgångar, dvs 3 olika grupper på samma skola. Det blir andra gången som jag har 3 direkt efter varandra, men det är en effektiv och bra lösning. Vore skoj på fler reaktioner/frågor efteråt, än vad hittils varit när jag föreläst inför elever. Det är årskurs 7-9 som detta sker inför.

Skolan jag pratade om för en vecka sedan, där jag fått brev ifrån en klass som gav kommentarer och åsikter om min artikel i UNT. Vi pratade om att jag skulle föreläsa hos dom, men vi kom aldrig överrens om en tid som passade båda. Eftersom skolan är en bit ifrån mig, kan jag inte börja föreläsa för tidigt. Tråkigt när det inte går att komma överrens, men så är det ibland.

Här är en artikel om att lärare utsätter elever för obehag. Och här är en till artikel.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Intervjun inför Dagens Nyheter, när samhället sviker

  1. Hej BjörnJag blir imponerad av ditt engagemang. Bara att du varje dag skriver ihop ett tankväckandeblogginlägg, utan att förtröttas, är bra nog. Du har också fått bra press i olika tidningar och jag gissar att DN inte blir något undantag. Därför blir jag litet förvånad att du ändå inte får fler engagemang i skolorna med dina föreläsningar. Det måste gå att göra något åt det!!!Jag har tänkt kontakta dig om det , så nu skriver jag här så du är litet förberedd.Mobbning är ett stort problem, som för många får livslånga konsekvenser. Mobbning förekommer i olika miljöer, men jag är övertygad om att skolan och skoltiden är den värsta grogrunden. Det vet också alla som jobbar i skolan, även om man inte vill erkänna det.Jag tror att det måste gå att hitta någon ”dörröppnare” till skolorna och skulle vilja prata litet med dig om det. Vi hörs!”doktorn”

  2. L skriver:

    Kuul, vad har fått för jobb? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s