En bra familjerelation gör det lättare att lösa mobbning

I torsdags visades första programmet av ”Ett fall för Louise” som är ett familjerådgivnings program. Man lär känna en familj som har ett problem med sina barn, i torsdags var det om en pojke som tyckte sin pappa var för arg och tog tag i honom hårt. Jag känner själv igen mig i pojkens situation. Louise förklarade att löser inte föräldrarna detta riskerar pojken att bli deprimerad, destruktiv och aggresiv senare i livet. Orsaken till att pappan reagerade såhär var att hans egen barndom var sån att hans pappa reagerade så. Relationen till sina föräldrar spelar en jättestor roll när man är barn. Endel barn har inte ens förtroende eller älskar sina föräldrar och då har heller inte barnet något stöd alls om den blir utsatt för mobbning. Det finns ju tyvärr också föräldrar som lär sina barn att mobba, att det är rätt att vara elak ibland. Skrämande!

Att föräldrarna visar sin kärlek till sina barn är enormt viktigt om barnet blir mobbad. Därför att det är ju få som gillar/älskar barnet om den är utsatt, att känna sig hatad som ingen vill umgås med tar mycket på själen. Men har man då en bra realtion till sina föräldrar känner man trygghet, ett lugnt av att det iallafal finns några som gillar personen. Känner sig offret även hatad i hemmet, ja då finns det ju ingen plats på jorden som den känner sig trygg på. I mitt fall har min pappa varit extremt dåligt under alla år att visa sin kärlek till både mig och min syster. Detta har ju såklart även påverkat mig under barndomen.

Det finns ju också faktiskt föräldrar som förnekar att sina barn är utsatta eller säger att de får skylla sig själva, att det är deras eget fel. Det är alltid viktigt att förstå att det är aldrig offrets fel att den är mobbad. Jag har ju tidigare också berättat att man aldrig kan förneka mobbning, för känner sig offret mobbad, ja då är den ju det. Man ska gå på offrets synvinkel.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till En bra familjerelation gör det lättare att lösa mobbning

  1. ......................... skriver:

    hatad av sina pappa? har jag mycket svårt att tro. Jag tror att alla föräldrar älskar sina barn, men man visar det på olika sätt. tror att det är en aning i överdrift det du skrivit att någon i familjen skulle hata dig. ursäkta, men tror säkert att han försökt visa dig sin kärlek på ett eller annat sätt. en nära vän till mig har förlorat båda sina föräldrar, och de var inte bästa vänner med varandra innan, men när olyckan väl var framme insåg min kompis att föräldrarna bara ville henne väl………

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s