Arbetet med mobbning fortsätter, men lite trögare

Nu har jag äntligen fått en föreläsning inbokad. Det är en skola som tydligen vill ha flera föreläsningar samma dag, för att dela upp klasserna. Denna föreläsning äger rum den 23:e. Det var ju ett bra tag sedan en skola bokade in mig, så detta känns ju skönt. Denna skola hade jag preliminärbokat för några veckor sedan, men nu är det klart att det blir det datumet. Jag förklarade även att varje föreläsning kostar, dvs bokar man 3 st på samma skola blir det 3 gånger så dyrt. Jag har fortfarande inte fått betalt för mina föreläsningar jag hade nu ibörjan av terminen, men det kanske är på gång, orkar inte tjata mer på skolorna om att betala mig.

40% av BEO:s anmällningar handlar om att lärarna kränker elever. I torsdags var det en het diskussion i programmet Debatt. Det var en samhällsskribent som inte trodde på att det var så många lärare som kränker elever. Detta är hur typiskt som helst med samhället, de vill inte tro och inse den bitra hårda verkligheten. Jag berättade ju tidigare om en lärare på min föreläsning som heller inte ville inse att lärare faktiskt ofta förnekar och blundar för ämnet mobbning. På onsdag ska jag boka en tid med Dagens Nyheter om temat ”När samhället sviker och inte finns tillhands”. Jag hoppas detta blir bra och jag blev väldigt glad när de ringde och frågade mig om intervju. Att de ens tar upp ämnet/temat är ju underbart! DN är ju stor, riksteckande..

Endel frågar mig hur jag kan så mycket om ämnet och mycket är ju såklart från egen erfarenhet om hur jag upplevde problemt var, jag har även haft mängder med kontakter som varit utsatta, insperationen kommer även ifrån mobbningsexperten Gunnar Höistad, läraren Eva Larsson, Lisbeth som forskar om ämnet och mycket av det kopplar jag ju ihop med eget huvud utifrån det jag hört om ämnet. Precis som det står i rubriken går mitt arbete ganska trögt nu, skolor hör inte av sig och antalet besökare är inte så bra. Det är alltså fortfarande 8 st av 400 skolor som hört av sig om föreläsning och det finns inga fler skolor att kontakta i länet/närområdet. Enligt en sajt är denna blogg värd 23 000 kronor, slår man ihop alla timmar jag lagt ner på arbetet, ja då blir det en extremt liten timlön.

Här är åtta enkla tecken på mobbning.

Bloggen fyller snart 1 år…

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s