Temadagen är en del av mitt liv

Igår ringde Dagens Nyheter mig och ville göra en intervju om mig. De skulle ha temat hur det känns när samhället sviker och inte reagerar eller bryr sig om när man är utsatt. Kan bli lyckat och intressant, de ska återkomma till mig nästa vecka.

Detta år har varit väldigt hektisk och framgångsrikt för mig. Mars var den månaden allt egentligen skedde. Massa media ville skriva och intervjua mig med samband med min temadag. Det kunde tex ringa en tidning samtidigt som jag blev intervjuad av en annan tidning. Jag var med i direktsändningar i tv och radio. Man ska komma ihåg att min temadag var helt ideell och jag arbetade med den under 4 månader. Jag kontaktade skolor, politiker, kändisar som varit utsatta. Jag hade möten lite då och då på Lava där allt skulle ske, vi pratade om hur vi skulle få folk att komma dit och hur myndigheterna skulle kunna komma. Jag gjorde manus till dagen själv eftersom jag skulle vara konfrencier. Det som var lite klurigt var att göra schemat för denna dag, eftersom det är svårt att veta hur långt tid allt tar. Jag startade denna blogg för att jag skulle kunna förmeddla hur mina planeringar var med dagen.

Samtidigt som jag arbetade med min temadag så gjorde en kille en mobbningsfilm på lava och vi började senare sammarbeta och tyckte det vore bra om filmen visades på dagen. Några veckor innan temadagen var det en välgörenhetskonsert med bla Friends och arrangören till den fick också vara med på min dag. Dagen skulle egentligen varit i Februari men, tackvare att Kulturhuset skulle ha temat vänskap den helgen som temadagen var i mars så satte vi den då. Till slut kom ungefär 75 personer till denna dag som hade uppmärksammats. Jag var väldigt besviken på antalet, jag hade jobbat så intensivt med den och det enda jag egentligen var orolig för var antalet besökare. Idén till temadagen var egentligen från början att jag bara skulle typ föreläsa lite lätt om ämnet på lava och läsa dikter. Men sen arbetade jag mer om det och märkte att det behövs ju en hel dag om detta ämne.

Att ta detta initiativ av mig är jag stolt över och tycker fler borde göra detta. Jag gjorde allt detta gratis också. Efter temadagen började jag kontakta lite skolor om föreläsning och vårterminen hade jag föreläst på 2 skolor, sedan nu under höstterminen som jag hade lite fler. Denna blogg blev också allt större del av mitt liv, jag fick ju 3 000 besök, 60 mail och 100 kommentarer efter AB:s artikel om mig. Jag hade fullt upp med att läsa och svara dom, som tog timmar. Men sen innan sommaren tappade jag läsare dels pga AB ändrade hela bloggens upplägg som gjorde att det var svårare att hitta sina favo bloggar. Det kändes och känns väldigt tomt efter denna dag, det tog slut efter 4 månaders arbete. Detta arbete var nästan ett heltids jobb för mig, det kunde ta timmar per dag att planera dagen.

Såhär såg schemat ut på temadagen:

15:00 Fika och föreläsning av Friends
15:30 Jag föreläser om mig själv, läser dikter, berättar kort fakta
16:00 Victor visar sin egen film om mobbning och hämnd

16:30 Huvudpunkten, Samtalsdebatten
Moderator: Yessica Thor
Panelen: Betty Malmberg utbildningsutskottet
Mats Pertoft Utbildningsutskottet
Björn Hultman fd mobbad
Peter Östlund Skolverket
Lars Arrenhous Barn och elevombudet
Tobias Jobring SVEA
Edsbergsskolan
Vallentunaskolan

17:30 Fika, prata med bris, fråga mig
18:00 Amanda Renberg skådespelerska presenterar sin stora film:
18:15 Hip hip hora
20:15 Björn samanfattar filmen och hela dagen

Här är en till intervju som gjordes i Mars från SR Metropol.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s