Mobbning påverkar hälsan mer än du tror

I AB igår kunde man läsa om att det är 5 till 9 gånger större risk för mobbade och de som är ensamma att drabbas av någon slags sjukdom, tex hjärtinfarkt eller diabetes. Mobbning påverkar ju såklart hälsan till det negativa, även senare i vuxen ålder. Det är dubbelt så stor risk att drabbas av depression, vilket egentligen känns självklart. Läs artikeln här! Vid min djupa depression förlorade jag ämnet mirtazapin, som jag därför var tvungen att dosera in med medicin, man förlorar även serotonin.

Igår var jag på en förskola, där fick barnen vid samlingen själva berätta vem som var borta idag och som är sjuk hemma. Jag fick genast en tanke om att på detta sättet är barnen mer medvetna om att alla betyder lika mycket och att se alla som finns i skolan. Det är alltså viktigt att uppmärksamma och tänka på vem som är här och inte här, ingen får glömmas bort. En enkel sak att tänka på, men som betyder massor för en utsatt person. Man känner sig ju ofta osynlig om man är utsatt och på detta sätt får man folk att tänka till.

Imorgon sänder Debatt om ämnet lärare som mobbar elever. Se det kl 22 svt 1! Det finns lärare som kränker elever om att de tex är dumma i huvet och inte kan lära sig något. Om man tänker på AGA som fanns förr också, så är det ju egentligen ingen nyhet att även lärare kan vara elaka. Min mamma blev utsatt för just lärare som kränkte henne.

jag glass.jpg

Här skrattar jag 6 år gammal, precis innan helvetet skulle börja året efter.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Mobbning påverkar hälsan mer än du tror

  1. erviluca skriver:

    Egentligen är det så SJÄLVKLART att mobbing skadar barn så illa att det kryper ända in i själen och skadar en människa för Livet. Vi vill ju Tillhöra! Vi vill bli accepterade! Det är så djupt rotat i varje människa, så att när vi inte blir accepterade och inte får Tillhöra, utan istället blir utstötta och mobbade, så går vi sönder inuti. Jag tror att smärtan och skadan inuti är mycket mycket större än den fysiska smärtan. Det är inte klokt att skolorna fortfarande ”tillåter” mobbing, vilket de gör när de inte ”ser”….eller ”förklarar bort” det…

  2. erviluca skriver:

    PS. TOPPEN att du kämpar på med att ”utrota” mobbing! Det MÅSTE gå! DS

  3. kristina skriver:

    ja! håller med!!!!!!! om fler vågade se problemen skulle de hjälpa!! ja, livet innan skolan är en guldålder för många mobbade. (including me)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s