Konsten att sova när man är utsatt

Jag har under måånga års tid alltid haft svårt för att somna. Problemet har ju varit att jag haft ångest och tankar i samband med att jag ska lägga mig. Det är då alla tankarna har kommit, eftersom dagen är slut och att snart börjar en ny och plågsam dag i skolan. Jag kunde ligga i timmar innan jag verkligen somnade och i många fall somnade jag av utmattning. Jag minns att min mamma fick komma in till mig och trösta mig om det blev för jobbigt. Det jag saknade var närhet och trygghet hos någon i min egen ålder, som skulle ha lindrat detta. Jag har så länge jag kan minnas alltid ogillat att sova pga detta problem. När jag var mindre vaknade jag då och då av tankar och mamma fick åter igen trösta mig. Idag har jag fortfarande svårt att somna, men när jag väl somnat sover jag tills morgonen.

Igår var det ju bloggträff för mig och vad ska man säga, det var sådär. Inte jättetråkigt eller jättebra, jag försökte prata lite men gick inget vidare. Fanns inget att prata om och ännu mindre pga att alla var minst 10 år äldre än mig. Jag pratade lite om bloggandet som var själva huvudämnet.

Ibland försvinner jag in i min lilla egna värld, som ni kanske förstår. Förr gjorde jag det väldigt ofta, för att kunna överleva plågorna i skolan. Dagdrömma och tänka på annat fick mina tankar att inte tänka på det jobbiga. Det är viktigt för ett offer att hitta en nödlösning som funkar när det känns jobbigt. Kanske är det att lyssna på musik eller läsa en bok. Offret hittar alltid saker för att överleva smärtan och plågorna.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Konsten att sova när man är utsatt

  1. "Faran" skriver:

    Ha en bra dag!

  2. Annie skriver:

    Jag förstår. Självklart så måste man ju har lite av samma intresse för att det ska bli roligt.Men nu har du i alla fall varit på en bloggträff och det var väldigt trevligt att träffa dig.Ha det så bra nuAnnie

  3. My... skriver:

    Ville tacka för i går, trevligt tycker jag.Vi är väl alla olika, både till ålder, utseende, intressen o livs situationer. Har man träffats några ggr så går det bättre o bättre så är det för oss alla.Ha en bra kväll nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s