Föräldrar som skäms över sina barn

Det finns tyvärr föräldrar som skäms över sina barn blir mobbade och vill inte kännas vid att de blir utsatta. De skyller allt på sina barn med deras beteende och i endel fall kan föräldrarna till och med straffa barnen för att de ”betet sig illa” enligt dom. Hemmet och föräldrarna är en viktig roll i en fortsatt bra skolgång, blir man straffad hemma blir det en ond cirkel för offret eftersom ingen tar honom på allvar eller lyssnar. Hur kan man vara så grym som förälder att man skyller allt på sitt eget barn som är offer? Man ska inte skaffa barn om man inte är rädd om dom!

Nu äntligen är Friends med i Postkodlotteriet, har väntat länge på att detta ska ske. Alla som är med i Postkodlotteriet kommer därför att stödja Friends. Fler behöver stödja dom, de är viktiga för den svenska skolan och offren som ingen tror på eller ser. För bara 100 kr i månaden kan dom utbilda 5 nya kamratstödjare, med en bra utbildning. Imorgon ska jag utsätta mig själv för ett litet experiment, jag ska på en bloggträff med ca 15 st som jag aldrig varken pratat eller träffat förut. Kommer jag vara tyst eller kommer jag våga prata lite, ja självklart ska jag göra allt för att våga komma in i snacket. Jag går också för att komma ut och träffa folk, precis som jag behöver.

Att ständigt vara osynlig i skolan är det obehagligaste man kan känna. Du är luft, alla ser igenom dig, ingen hör eller ser dig, du blir medvetet utanför. Känslan sätter sig i själen, ditt hjärta blir till is och ingen vill värma hjärtat. Du får göra alla saker själv och du går ensam hem utan sällskap. Varje gång du försöker säga hej får du inget svar tillbaka, eftersom du inte hörs. Du sitter i ett hörn ofta och gråter, men inte en enda bryr sig om att du gör det. Smärtor inombords blir större och du orkar inte mycket mer. När alla får inbjudan till kalas är du påväg att ta emot inbjudan i handen, men den är inte riktad till dig utan till den som står bredvid dig. Du skäms över att du trodde den var till dig och tänker ”hur kunde jag vara så dum”. Om du blir utsatt för detta under längre period utvecklas dessa tankar till meningen med livet och självmordstankar, du är osynlig och oviktig.

Jag vill påminna om min Facebook grupp ”Hjälp och info om mobbning” Gå med! Bara 26 medlemmar nu.. På måndag är min favo författare Sofia Åkerman med i Fråga doktorn och pratar om självskadande. Jag hittade en bra blogg om ämnet här.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Föräldrar som skäms över sina barn

 1. Michis skriver:

  Fast i Ondskan så blir ju Erik mobbad även hemifrån med en far som misshandlar honom både psykiskt och fysiskt, dessutom blir han ju straffad för att han är ”uppkäftig” på en elitskola där man av tradition alltid har mobbat (peppat) nykomlingar och detta under nittonhundrafemtiotalet.Missförstå mig rätt, mobbning är fel, men just exemplet Ondskan var inte helt glasklart bara.

 2. Saucy skriver:

  Hej du som är ute o föreläser kanske kan ge mig tips. Jag har fyra barn varav en 13 årig grabb som jag hade världens bråk med igår just för att han har mobbat en kompis som han för tillfället är ovän med. Killens föräldrar osm jag känner ringde mig o talade om att sonen hängt ut deras grabb på youtube med massa verbala smutskastningar mm. Sonen hävdar att kompisen gjort likadant o jag sa att då kan du visa mig det imorgon. Han straff blev iaf internetförbud så länge o han trodde han skulle få tillbaka detta om han kunde bevisa att den andre också gjort så. Jag sa att de funkar inte så men att hans vän också troligen får samma straff isf. Min fråga hur gör man med ungar som håller på så här vilket verkar vara vanligt nu för tiden att lägga ut en massa skit på internet. Nu har jag en jävligt dryg sur förbannad tonåring som itne vill nånting pga hans data fröubud. // En trött mamma

 3. Hanna hmm skriver:

  Hej BjörnInga föreläsningar inplanerade i norrbotten? Har kikat in ibland på din sida, men egentligen väckte du mitt intresse nu när du kommenterade på en blogg jag brukar läsa… Du verkar vara en otroligt sympatisk man!//Hanna

  • Björn Hultman skriver:

   norrbotten? nej, jag föreläser endast i Stockholms Län, eftersom jag bara kör själv och inte via något företag har jag inte råd och tid att resa hela sverige runt..

 4. Axemia skriver:

  Jag förstår inte hur en del föräldrar är funtade !!??? Själklart ska jag gå med i gruppen på facebook nästa gång jag är inne där

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s