En till föreläsning inbokad och BEO ger fler skadestånd

Antalet anmälningar och begärda skadestånd hos BEO har ökat enormt. Bara hittils i år har BEO lyckats fälla 12 skolor pga att skolorna inte gjort tillräckligt åt mobbning. Den högsta summan har legat på 285 000 kr. BEO är det bästa som finns för mobbning, där skolorna ska ta mer ta ansvar än vad de gör. I anmälningarna är det inte bara kränkningar ifrån elever, utan det handlar också om att skolpersonalen har agerat dåligt och kränkt offret.

”Det är oacceptabelt att barn dag efter dag utsätts utan att vuxna agerar”, kommenterar BEO Lars Arrhenius

Igår fick jag in en till bokad föreläsning, det var en skola utanför Uppsala som skulle ha någon slags tema på ämnet. De fixar resan och jag blir hämtad på stationen så det känns ju väldigt bra och trevligt. Vi hade för några veckor sedan preliminär bokat, men jag trodde det inte blev något av det, eftersom endel skolor kontaktar mig och ger förslag på datum som aldrig blir av. Denna skola kontaktade själv mig efter artikeln i UNT. Nu har jag alltså 2 skolor kvar som jag hittls vet om.

Dan Olweus har tagit fram en undersökning hur ADHD mobbare och vanliga mobbare, agerar och tänker. Båda typerna lider av uppmärksamhetsproblem. ADHD mobbare får oftare ångest/oro känslor och har en låg självbild. De har även svårt för att få empati för människor. De är heller inte populära bland kamraterna. Han påstår att ångest kan leda till att man får en skyddande effekt av att mobba.  

Idag är temadagen om självmord på Kulturhuset i Sthlm, kl 13-17 i lokalen studio 3. Om några dagar är det min 6 års dag, sedan mitt försök, tiden går fort.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till En till föreläsning inbokad och BEO ger fler skadestånd

  1. Bra att du tar upp det här ämnet, det är ett viktigt ämne att prata om! Vi måste våga se, ta upp diskussionen och VÅGA AGERA ANNORLUNDA själva. Problemet finns ju både i barn- och vuxenvärlden, även om jag tror att barn är mer utsatta, eftersom de inte kan lämna sin situation (skolplikt osv).Bra att du tar upp det här, det är jättestarkt gjort av dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s