Föräldrarnas ansvar i skolans värld

Igår fick jag ett samtal ifrån en rektor om föreläsning. Han verkade väldig intresserad av ämnet och verkar förstå att det sker på varje skola mer eller mindre och även när man inte ser. Vi pratade om att föräldrarna har en viktig roll i det hela, han hade svårt att engagera föräldrarna i att vara mer aktiv i skolans värld. Det stämmer ju helt, föräldrarna är både ointresserade och har dålig kunsakp om vad som dom kan göra. Han skulle ha ett föräldramöte och tyckte det vore bra om jag kom, vilket jag såklart är positiv till. Det märktes att han tar problemet på allvar och ville göra något åt det. Det finns ju endel skolor som har skolföräldrar som jobbar för att se till att alla har det bra på rasten, skolfarfar och sådant också. Det är en bra tanke som fler borde införa. Det finns ju även föräldrar som skiter i vad som händer sina barn i skolan och dom är ju även ett hot för skolan i övrigt, eftersom det är svårare att upptäcka mobbning då. Alla har ju en roll i det hela, faller en faller väldigt många.

Tänk om fler verkligen var aktiva inom skolans väggar. Tänk att det också finns skolor som blundar eller som skyller på att mobbningen skedde utanför skolgården. Eller föräldrar som tycker det är rätt att slå någon av en anledning. Samhället och folket är sjukare än vad man kan tro. Vem ska ta det ansvaret för att allt detta ska fungera? Jo, det är du själv, vi alla tillsammans.

Igår märkte jag hur lite folk behöver göra för att glädja mig och göra dagen bättre. Jag fick höra av en kollega att hon tyckte jag borde blir årets jobbare på jobbet, som dom utser varje år. Jag vet inte varför hon tyckte det, för så bra anser jag själv inte vara. Senare på kvällen träffade jag två underbara gäster, som jag blev väldigt förtjust i och dom verkade bli det i mig. Vi hade ett helt lugnt och normalt samtal, som kändes helt naturligt, de går sista året på gymnasiet berättade dom. De gav mig en klubba i slutet, haha kul! De skulle kanske återkomma idag och det hoppas jag verkligen, för dom gjorde dagen lättare. Tänk vad lätt det är att glädja folk egentligen.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Föräldrarnas ansvar i skolans värld

  1. BÖSSA skriver:

    Min grabb började sitt liv i skolan som mobbad,se i min blogg hur det slutade,mvh Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s