Skolorna som blundar och skiter i problemen

Nu har jag kontaktat totalt över 250 skolor och har bara stockholm stad kvar att gå igenom. Jag har alltså gått igenom kommunerna huddinge, botkryka, södertälje, sigtuna, haningen, sundbyberg, solna, järfälla, nacka, ekerö,nynäshamn och salem. Jag har än så länge inte fått något napp direkt och jag tror inte det blir det heller för den delen. Alla som svarar säger att dom ska kolla upp och återkomma, men det gör dom ju aldrig. Dålig stil till alla skolorna! Jag kan inte göra mycket mer reklam om mig själv än vad jag redan gjort, nu ligger det ju i andras intresse. Jag har gjort intensiva försök till nythetersmorgon, men utan något resultat. Media är ju ett bra sätt att förmeddla mitt viktiga arbete.  

Friends senaste undersökning gällande e-mobbning, går att läsa här. 41 % av eleverna har utsatts för e-mobbning. Igår var Friends ute på stan på Norrmalmstorg och hade sin info där, med stora ord som ful, äcklig, hora och hej. Ett bra initativ av dom att synas, höras och få ut den viktiga infon.

Jag fick ett mail precis om en upprörd mamma som kände att hon ville göra mer åt sitt barn som utsätts för utanförskap i förskolan med en dålig skolmiljö. Hon beskriver hur buskar och träd är på gården som gör det svårt att ha uppsikt över hela gården. Hon frågar om det finns någon hjälp att få och det är just detta som är problemet. Det finns ingen större hjälp man kan vända sig emot, det är vuxna som inte tar problemet på allvar. Ingen förening som kan ge stöd åt detta.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Skolorna som blundar och skiter i problemen

  1. viola skriver:

    många skolor struntar fullkomligt i hur barnen mår i våra skolor,barnen som mobbar får göra som de vill under väldigt lång tid. Det är ett vuxenansvar.vÅRA BARN SKA KUNNA KÄNNA SIG TRYGGA I SKOLAN.Det skulle inte behöva vara så här.Man får väl sätta upp bevakningskameror i varenda vrå.Men lite mer auktoritet från personalen . 15-16 åringar som mobbar vet absolut vad de sysslar med om de mobbar,gärna i grupp mot en ensam försvarslös människa. Och när skolan inte ser detta,är det allvarligtDet arbete du gör är väldigt viktigt,men sanningen är att man många gånger struntar i barnen.Det är väldigt konstigt att inte nyhetsmorgon tar upp detta ,det är ett jätteproblem.Men det är väl så att alla är rädda att ta upp ämnet,det handlar ju ” bara” om barn.Nyhetsmorgon borde ta ansvar och medverka till att ta upp detta ämne.Såna människor som du,som lägger ner så mycket jobb på detta som är så viktigt borde det finnas fler av.Tyvärr har jag inte hälsan och är lite för gammal annars skulle jag också medverka. Stå på dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s