Jag är i tidningen idag!

På föreläsningen diskuterade vi om hur bra/dåligt det är med grupparbeten. Jag berättade att jag hade jättesvårt för att jobba i grupp, just för att antingen fick jag ta allt arbete eller inte ta del av något i arbetet. Vi pratade även om läraren ska gruppera in personer eller om eleverna själv ska välja. Det är en svår fråga att avgöra, men det är iallafall bättre att läraren delar in grupperna och sedan har kontroll på att alla jobbar tillsammans. Vi tog även upp det här med att sitta i en ring och berätta inför klassen, en lärare tyckte att det kan ju vara lättare att märka om någon är utsatt för mobbning när man sitter så. Själv varnade jag för att man ska sitta i ring, det är en förstärkt utsatthet för offret. Jag fick ett mail igår ifrån rektorn på skolan om att jag lyckades beröra henne och endel andra lärare igår. De var ju som sagt jätteglada av att jag var där.

Nu har jag fått svar ifrån 2 skolor som visat intresse för min föreläsning. Det gäller bara att vi kommer så långt som att boka in ett datum. Kanske kan jag säga ordspråket skam den som ger sig, snart om jag bokar in dom. För jag har ju fått svar från ett 10 tal skolor totalt som gett svaret att de ska ta upp det mer inför andra på skolan och sedan återkomma, men som dom aldrig senare gör. Imorgon ska jag kontakta ytterligare fler skolor, så vi får se vad det blir för resultat efter det.

Nu har artikeln om mig kommit i Upsala Nya Tidning. Läs artikeln här!

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Jag är i tidningen idag!

  1. Anna Dabrowski Dabrowski skriver:

    Kul och bra! Hoppas du mår bra! Mvh Anna

  2. m skriver:

    jag läste artikeln om dig i tidning. jag vill tacka dig för det du gör. de som påstår att de har antimobbningsgrupper osv har ofta inte en aning om vad de gör. jag har varit i din situation och har även kommit så långt att jag ser det som en erfarenhet. som jag alltid brukar säga ”det man inte dör av blir man starkare av”. jag vill dock berätta att jag inte håller med om faktarutan som stod i unt, att mobbare är självsäkra. där tycker jag tvärtom, jag ser det som att mobbare skapar sig ett självförtroende genom att trycka ner andra under sig själva. jag pratar gärna vidare inom detta ämne då jag anser att skolor ofta inte har en aning om hur man handskas med dessa situationer, även fast det är där hjälpen måste finnas i första hand!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s