Minska antalet elever i varje klass!

Det är viktigt att ha en bra kontakt mellan lärare och elever. Detta kan man förbättra genom att minska antalet elever i varje klass, att ha 30 elever och en lärare är väldigt dåligt. Det är viktigt att kunna skapa förtroende mellan både läraren och eleven, får då kan man berätta mer för läraren. Jag tycker även det borde vara självklart att minst en lärare är ute på rasten, för att kunna upptäcka och undvika mobbning. På förskolor är det 3 lärare ute varje rast, vad skulle vara skillnad? Ungdomar kan hitta på minst lika mycket som en 4 åring och vara mycket elakare.

När det gäller min relation till lärare var den relativt bra i låg och högstadiet, men i mellanstadiet var den inte speciellt bra. Jag märker även skillnad på det, eftersom mobbningen faktiskt var grövre under 4-6:an. Jag hade inget förtroende för lärarna under den tiden, därför blev det allt svårare att stoppa det. I 6:an hade jag en extremt sträng lärare, så ingen vågade säga något till honom, därför blev det ännu svårare att stoppa det. Jag var livrädd att prata med honom om sånt. Jag trodde väl bland annat att han skulle ge skulden till mig eller något sånt. Nej, en god och bra relation till läraren ska elever ha, man ska kunna prata allvar samtidigt som det är lite humor i luften.

Här är en artikel om 11 åringen som tvingas ha livvakt på skolan.

jag skugga stor.jpg

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Minska antalet elever i varje klass!

  1. shyQ skriver:

    Tack för att du bloggar om viktiga ting!Det behövs verkligen i dessa tider avneddragningar och försämrad barnomsorg, skola och äldrevård.

  2. isabella skriver:

    jag har läst om den elvaåringen, alltså det är sjukt att man måste ha livvakt för att gå i skolan! :S det är snarare dem som mobbar som ska ha vakter så att säga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s