Föreläsningens resultat

052509130024-00.jpg

Igår hade jag min föreläsning i en skola inför ca 50 elever och lärare. Det gick ganska bra och var roligt, det var inne i en slags aula. Jag skulle börja dagen med föreläsningen, sen skulle dom bilda grupper, några skulle se film, andra skulle göra en sammarbetsövning.

Det var kul att se filmen och elevernas syn på mobbning. Direkt efter min föreläsning skulle ett gäng spela upp lite scener som kan förekomma i klassrummen. Bilden visar gruppen som är i ”klassrummet” som mobbar två tjejer som anses vara plugghästar. En av scenerna var att de skulle göra grupparbeten och de skulle välja vilket offer som skulle vara i vilken grupp, sen fick offrena göra allt arbete. I den scenen kände jag igen mig i, för varje gång vi skulle ha grupparbeten så fick jag göra allt arbete. Jag tyckte det var bra scener förutom att det togs inte så seriöst av eleverna, eftersom ”skådisarna” hade svårt att inte skratta.

Filmen innehöll intervjuer med lärare och elever om vad de ansåg om mobbning. Kvalitén på filmen var inte speciellt bra tyvärr, så mycket av budskapet föll bort i dåligt ljud och ljus. Under dagen pratade jag med några lärare om deras arbete. En pratade jag ganska länge och ingående med. Han berättade att han ville jobba mer med ämnet, men att inte tid fanns till det och ibland tyckte han det var för mycket arbete för enstaka fall/elever. Jag sa att man måste titta på det specifika offret och mobbaren, för varje mobbning är unik pga olika bakgrund och anledning till mobbningens uppkomst. Han sa att ibland blir man blind på några enstaka lösningar och inte att det finns fler än bara en lösning.

Han sa även att med hjälp av att lista ut vem/vilka som skulle kunna bli utsatt för mobbnng, så förebyggde dom mobbning innan det bröt ut i några fall. De är 5 st i mobbningsteamet. Han berättade om en händelse om ett offer som fick sitt ben brutet av sina mobbare, fråga mig inte hur det fick till, men hemskt, obehagligt och dumt var det iallafall.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Föreläsningens resultat

  1. Kristall skriver:

    Jättebra jobbat som vanligt!Nu blir jag riktigt nyfiken på skolans antimobbningsarbete som du beskriver. Hur vet man vilka som kan tänkas bli offer och varför fokuserar man bara på dem? Vet man inte vilka som kan tänkas bli potentiella mobbare också?

  2. Heejheej skriver:

    jag e en av tjejerna som går i den skolan.jag satt näst längst fram me mina två kompisar o nåra jobbiga killar framför mejsåg allt o tyckte det var jätte roligt att få se föreläsningendikterna du läste va jätte bra! du skriver fina grejjer!det var väldigt intressant att få höra om din bakgrund eftersom jag kände igen mej i nåra saker som jag upplever nu.tack, det var jätte bra!hej.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s