Idag är det föreläsning!

Idag ska jag ju ha min föreläsning på en skola. Det ska bli skoj, eftersom det alltid är kul att föreläsa i dom skolorna som tackat ja. jag hoppas det går bra och resultatet får ni såklart imorn. De ska tydligen ha en eftermiddag med temat. Grejen är att jag bara får 45 min, istället för 60 som jag brukar föreläsa i. Jag kommer konsentrera mig på min egen bakgrund och skapa känslor. Jag ska få skolan att ändra tankesätt och göra så att personalen agerar.

För ett tag sedan tog jag upp problemet internet-mobbning. Där fick jag en som kom med en idé som jag delvis tycker är rätt bra. Att de som har hand om sajterna mobbning förekommer på, spärrar användarna genom datorns ip-adress. Det dåliga är ju att mobbarna fortfarande kan skriva via en annan dator någon annan stanns, tex på bibblan. Själva idén tycker jag är så bra, så den är värd att genomföra i verkligheten. Det kan ju iallafall få folk att minska att mobba folk på nätet och varje försök är guld värd. Ska gå vidare med den idén.. Problemet är ju bara att det är svårare att upptäcka kräningar på nätet. Men det effektivaste sättet är att ungodmarna själv rapporterar om man ser mobbning.

Ur UMO´s hemsida:

”Om man är osäker på om någon mobbas så finns det några saker man kan hålla utkik efter. En person som mobbas kan sluta prata och berätta saker. Personen kanske drar sig undan från andra människor och blir tyst. Det är också vanligt med humörsvängningar och att man plötsligt blir arg. Andra tecken på mobbning kan vara att personen har svårt att äta eller sova och inte vill gå till skolan eller jobbet. Ytterligare varningstecken kan vara om det ofta är samma person som utsätts för taskiga skämt, blir vald sist på idrotten eller inte har någon att vara med under raster.”

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s