Mobilkamera en livsfara för offer

Ett problem som har kommit under de senaste åren är mobilkameran, där man både kan filma och fota utan att märka det. Detta gör ju tyvärr att det blir allt lättare att filma/fota ett offer i smyg, för att sedan lägga upp detta på internet. Jag har tidigare berättar om hur man fotar/filmar någon i skolduschen för att sedan lägga upp det på nätet, eller hur man filmar under pågående mobbning. Jag har själv sett såna filmer på internet och jag mår illa, så hemskt sjukt det är. Tänk när offret själv får upp en bild där den blir totalt psykiskt/fysiskt kränkt. Hela världen kan alltså se hur offret blir utsatt för dessa plågor. Så hemskt att det inte finns ord till.

Det är skrämande att detta förekommer och pga tekniken har mobbningen utökats och blivit mycket grövre. Det svåra är att man inte kan lösa detta så lätt, för om man skulle ta alla elever mobilerna under skoltid, så skulle ju detta förekomma efter skoltiden och därför flytta fram problemet. Den enda fördelen med denna teknik är ju att man kan använda den som bevismatrial till både skolan, BEO och polisen.

För några år sedan blev en flicka mobbad på ett behandlingshem av sina andra patienter. Hon blev så mobbad att dom till och med mördade henne och sedan rekonstruerade ett självmord. De ströp henne, skar upp hennes armar och hängde upp henne i ett träd. Hur sjuk får man vara? Och polisen gjorde inte ett skit, utan det var familjen som fick göra det mesta av ”arbetet” för att lösa det. Vuxna som ska ta ansvar, dom gör istället ingenting. Man blir bara förbanad hur samhället ser ut.

Här kan man läsa mer om det!

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Mobilkamera en livsfara för offer

  1. Emma skriver:

    Jag tror inte att du ska säga för mycket om det sista. Jag tror jag vet vad du menar. Och det är inte alls säkert att det var så. Familjen har en subjektiv version av hur de tror att det har gått till. Jag säger inte att de har fel, jag menar bara att det är inte säkert att det var så eftersom det inte finns någon polisutredning om det där någon är dömd. Det kanske var så, jag vet inte, men om du uppger fakta så hänvisa gärna till källor också eftersom det stärker trovärdigheten och ger läsaren chansen att skapa sin egen åsikt.

  2. kaoskatta skriver:

    Hej!Modigt av dig att gå ut och berätta om hur du blev mobbad. Tufft att arbeta för att andra ska slippa liknande helveten som det du fick lida av.Jag håller helt med dig att man blir förbannad hur samhället ser ut. Om de vuxna agerade på ett vettigt , medkännande och rakryggat sätt skulle mobbning minska dramatiskt. Det är jag övertygad om. Det hemskaste är att det är många lärare, föräldrar och andra vuxna som uppmuntrar barn och ungdomar att känna förakt för människor. De uppmuntrar till mobbing och mobbar själv andra människor. Det är vanligt att lärare har både favoriter och hackkycklingar. Jag har ett barn som blev mobbat. Barnet berättade för mig (tack och lov) och jag höll henne hemma från skolan, tills det var klart att hon fick byta skola. Det är något jag vill uppmana alla föräldrar att göra- håll barnet hemma- om ni får vetskap om att ert barn mobbas. Kunskaper kan man alltid ta igen, men en skadad själ är svår att läka. Innan skolan kan garantera säkerhet för ert barn låt inte barnet gå dit. Det är naturligtvis mobbaren som skulle tvingas byta skola, men så fungerar det inte. Ni som föräldrar måste ta ansvaret för ert barns psykiska och fysiska hälsa. Tänk själv att gå till jobbet och varje dag bli hånad, hotad och kanske misshandlad! Fruktansvärd tanke, eller hur?Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s