Kränkt för utseendet

Jag har bland annat blivit retad för mitt namn. Under många år fick jag höra massa saker, men det mest kränkande jag fick höra var björnes magasin. Det kan tyckas larvigt att hänga upp sig på det nu i efterhand, men just då var det en stor jobbig grej att höra. Jag började mer och mer bli ledsen och ta åt mig åt alla dumma namn folk hittade på. Tillslut hatade jag mitt namn så mycket, så jag ville byta namn till mitt 3:e namn som är Erik. Det vill jag än idag, mest kanske för att mitt namn påminner mig om den tidigare bakrunden. Men i måndags träffade jag en person på personalfesten, som tyckte det namnet var fint. Det har jag direkt inte hört förut, det kändes märkligt men ändå bra att höra. Det blir ju lite svårt att ta till sig det, när man hört hela livet tvärtom.

En annan sak jag blev retad för i senare ålder var mina finar jag hade i ansiktet och på ryggen. Jag har under en 7 års period haft stora problem med akne. I puberteten kommer ju detta lite då och då, men för mig var det konstant och mängder i hela ansiktet och då var jag alltså mer udda. Jag åt medicin och allt möjligt för att få bort dom, men inte hjälpte det. Jag minns hur livrädd jag var på gympan i duschen för att bli retad för detta. Nu har jag ett fåtal kvar och det har blivit betydligt bättre. I yngre dagar hade jag även lite vårtor på fingrarna, vilket jag också såklart blev retad för och alla ansåg att jag var äcklig.

Följden av allt detta blev ju såklart att jag hatade min kropp grymt mycket, min självkänsla förstördes totalt. Än idag ogillar jag min kropp, men har lärt mig att acceptera att det är såhär jag är och ser ut, vilket inte går att göra så mycket åt. Jag har gång på gång påpekat om detta ideal och utsendeefixerade samhälle som är idag, som förstör varenda en av oss. Var den du är och se ut precis som du gör och du ska bli accepterad ändå! Jag har alltid gått min egen väg och gjort allt jag endast själv vill, för det är mitt eget liv det handlar om.

Här är en äldre artikel om en mobbad tjej, som tog sitt liv för att kränkningarna blev för jobbiga.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s