Du kan bli utsatt när som helst!

Triangeln
Här är bilden av vad en människas behov är grunden till vilka vi är.

Det krävs så lite för att börja mobba någon i skolan. Det kan vara så enkelt att man färgat håret och man blir retad och trakasserad för det. Ett bevis är ifrån min favo familj Wahlgren, där Benjamin i höstas färgade håret för att han skulle spela Sune i en musikal. Efter det blev han retad. Det krävs egentligen ingenting för att man ska bli mobbad, eftersom mobbaren bara hittar på ett problem som egentligen inte finns. Själv blev jag ju kallad till exempel råttan och glasögonorm.

Med detta gör det ju betydligt svårare och mer upprörande. Precis vem som helst kan bli utsatt för mobbning. Jag blev bla utsatt för att dom ansåg att jag var ful. Vilket man såklart trodde på att man var och då har man skitsvårt att ändra åsikt även i vuxen ålder, när man hört det varje dag i flera års tid. Jag har också tidigare berättat att man får en offer stämpel, som gör det rätt svårt att bli av med mobbningen, alla vet att man är eller varit utsatt. Det är ju därför det är viktigt att ta tag i problemet riktigt tidigt.

Mobbning handlar om makt, att man vill vara större än offret, att man har dålig självkänsla och att man vill vara tuff inför andra.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Du kan bli utsatt när som helst!

  1. A-B Karlsson skriver:

    Allting handlar enbart om oss själva…..” Andra människor är dina speglar. När du älskar eller hatar något hos en annan så återspeglar det bara något som du älskar eller hatar hos dig själv ”.Ha en underbar dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s