Många mail har strömmat in till mig

Jag har fått många mail sedan jag startade denna blogg för nästan exakt ½ år sedan nu. Många skriver om sin egen bakgrund, andra skriver om hur illa deras barn behandlas i skolan och endel skriver bara några meningar om vilket bra jobb jag gör. Oavset vad man skriver, blir jag väldigt glad att få dessa mail, ibland kan det vara väldigt starka mail, men det visar bara hur grym verkligheten faktiskt är. Endel skriver om hur de tidigare varit utsatt för mobbning, men på senare dagar fått inbjudan om klassåterträff. Jag har tillomed fått ett snigelbrev ifrån Danmark.

Fortsätt maila mig, adressen finns vid profilbilden!

Här är några:

Hej Björn
 
Ännu ett mail att läsa… *Ler*… antar att du fått några stycken.
 
Fantastiskt att du tar tag i det här problemet som mobbing är. Jag är 43 år nu, och blev mobbad i skolan, från 1:an till 9:an. Jag var tjock och fick höra det varenda dag. När vi hade återträff 01 åkte jag dit mest för att visa upp mig. Smal, snygg, universitetsutbildad…… men jag åkte hem efter ca en timme. De uppträdde som att vi varit bästa kompisar hela bunten. Stod bredvid mig och log som om allt varit frid och fröjd.
 
Det är så himla svårt att fatta VARFÖR .
 
Jag är imponerad av ditt arbete med det här och jag önskar dig all lycka till.
 
hälsningar
Anonym
———————————————————————————————————-
Hej Björn,
Jag blir illa berörd av det du har fått stå ut med, men mobbning är tyvärr är väldigt vanligt. Det är starkt av dig att gå ut med vad du har varit med om. Stå på dig.Detta visar att du i grund och botten har ett starkt psyke.Skolan måste börja ta sitt ansvar och ej blunda för fakta.Hur många ungdomar går inte och mår dåligt i skolan, det är skamligt.
Sen vill jag tillägga att du ser bra och trevlig ut.Ha det så gott och var rädd om dig.
Kramar anonym
———————————————————————————————————–
Hejsan!
 
Läste din blogg och på aftonbladets hemsida, och ärligt jag kan inte hålla mot tårarna.
Att en människa kan vara så stark efter så lång tid av mobbning är helt ofatbart!!
 
Jag själv kan inte kalla att jag vart mobbad på de sättet, snarare utfryst på de sättet att folk inte såg mig, jag var som osynlig för folk.
Men allt efter att åren gick växte ja på mig och började synas mer för jag började ta för mig och vågade visa vem jag var.
Men än idag har de satt spår på mig, dock är det troligen långt ifrån hur jag gissa att du haft det!
 
Vad mer som förvånar mig är de jag läste på din blogg att någon skola lagt ner sin antimobbing grupp, visst är de ändå bland de dummaste man kan göra?
Dom verkar inte förstå hur stort och hur jobbigt och alla konsekvenser som mobbning kan ge?
 
Du är verkligen stark, ska lägga in din blogg på mina favoriter direkt jag kommer hem från jobbet och fortsätta följa dig!!
 
Och du, om någon säger att du är ful nu, så lyssna inte på dom. Kan säga ärligt att du är långt ifrån ful!
 
Ha det bra!!
 
Med vänlig hälsning
Anonym
——————————————————————————————————–
Hej Björn!
 
Läste artikeln i Aftonbladet om dig och det du har varit utsatt för. Det är verkligen jättestrongt av dig att gå ut och berätta allt. Fruktansvärt hur människor kan bete sig. Det gör verkligen ont i hjärtat! Antagligen är det de själva som mår mest dåligt egentligen. Men varför väljer vuxna att bara se på? Hur kan man vilja ha detta på sitt samvete för resten av livet?!
Det är otroligt bra att du tar upp detta, för det kan drabba vem som helst. Ditt engagemang visar vilken fantastisk människa du är!
Jag hoppas att hela denna resa har gjort dig starkare och att du mår bra idag.
Vill också önska dig all lycka i framtiden!
 
Kram, Anonym
Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Många mail har strömmat in till mig

  1. Tjej 18 skriver:

    Jag har själv varit med om verbal mobbning, det gör precis lika ont som fysisk. den slutade upp för ca ett och ett halvt år sedan, idag är jag 18 år, går i samma skola, samma linje som personerna som mobbade mig. Jag är fortfarande osäker, har alltid mp3 på högsta volym när vi är på samma buss, vågar inte titta dem i ögonen för att jag är rädd. Inte ens mina föräldrar vet om detta, jag har bärt på det själv vilket är oerhört jobbigt, nu har jag ändå berättat för en lärare som jag har förtroende för, känns skönt men det kommer att ta lång tid innan jag kan vara lycklig igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s