Ni alla är för fega idag!!!

Det är sorligt hur samhället är uppbyggt på normer, fördomar och grupptryck. Är man speciell, går mot strömmen eller nykterist blir man mindre accepterad eller sed. Man hamnar liksom utanför för att man väljer en helt egen väg att gå. Jag har aldrig tyckt om att festa, dricka, röka eller göra något som jag själv inte vill. Nackdelen med där är ju att jag får svårare kontakter, vilket gör hela samhället snevridet. Man ska va på ett vist sätt, jag har aldrig funnit en enda människa som är som jag, inte ens i närheten. Dom vänner jag har haft har lämnat mig just för att de ansåg att vi var för olika eller så sårade dom mig.

Jag mår illa av hur dåligt det faktiskt är i samhället och hos ungdomarna idag. Vi alla har ett ansvar om att förändra synen om hur man ska vara och bete sig mog varandra. Var man än går idag så är det trådsmala modeler som visas på skyltar. Det är ju klart man blir retad och kränkt för sitt utseende, om det fortsätter se ut så. Jag har tidigare berättar om man har föräldrar som super och röker, det är ju klart sina barn gör precis som dom. Är det fler i en grupp som säger nej till en cigg, skulle jag tro att dom utökas och det blir fler som faktiskt vågar säga ifrån. Då blir man mer och mer accepterad om att man faktiskt sa nej till just den saken. Små saker blir stora problem senare om man inte förebygger dom i tid. Det räcker inte med att bara en försöker förändra detta, utan alla ska hjälpa till.

På mitt jobb snackar man nästan bara om förhållanden och fester. Det är ju självklart att dom som går emot strömmen har jättesvårt att komma in i gruppen då, för den festar ju inte, då har den ju inget att säga till gruppen. Så har det varit för mig i alla år.

Jag fick precis svar ifrån ett tv produktionsbolag om min idé om gala om mobbning. De verkade ganska positiva, men skulle kolla vidare på idén. Vi får se, jag har iallafall gjort mitt försök nu..

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ni alla är för fega idag!!!

  1. Liah skriver:

    Jag känner igen mig själv mycket i det där om att bli accepterad om man går emot strömmen, därför gillar jag det här inlägget starkt. Just nu har jag lite halvbråttom, därför har jag bara skummat igenom inlägget – men det betyder inte att jag inte gillar det, för det gör jag verkligen. Dina ord är otroligt kloka och jag har inte sett ett enda dåligt inlägg såhär långt. Jag försöker följa din blogg så ofta jag bara kan, för jag gillar dina inlägg starkt. Ärligt talat önskar jag att fler kunde tänka på mobbningen idag då samhället är otroligt ytligt. JÄTTEBRA SKRIVET!

    • Björn Hultman skriver:

      Ja, fler måste arbete med detta ämne och göra det som jag gör. Ensam kan man inte göra allt. Tack för att du gillar det jag gör, det värmer och stärker mig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s