Det undermedvetna finns kvar

Trotts att det gått 5 år sedan jag slutade 9:an, så får jag såklart tankar om saker som hänt mig, som skulle kunna hända idag. Jag berättade för drygt 1 månad sedan hur jag drömde att det var en kille som knuffade ner mig i en trappa och när jag skulle resa mig upp igen, blev jag åter igen nerknuffad. Efter det vaknade jag kallsvettig och livrädd att det kunde ha varit i verkligheten. Det finns många andra gånger jag drömt och tänkt händelser om att fortfarande vara utsatt. När jag skulle ut och leta skolor som var intresserad av min föreläsning, fick jag en obehaglig känsla när jag gick in i en av grundskolorna, att alla tittade på mig och hatade mig.

Händelserna finns ju där i det undermedvetna för alltid, men det handlar ju om att inte sätta sig själv i en sådan situation som skulle kunna återuppleva dom tankarna/känslorna igen. Det handlar också om att kunna skilja på nu och då, samtidigt som dröm och verklighet. Jag är ju starkare nu än förut, så man kan ju lättare hantera tankarna nu. Men får man rätt hjälp, så kan man lämna de mesta bakom sig och leva nu och framåt. Jag ser ju min mobbning som erfarenhet, för att hjälpa andra, inte som något som fortfarande tynger mig eller något som jag känner skam och skuld för, för det gör jag inte. Det är ju aldig ett offers fel att man blir utsatt.

Imorn berättar jag om min första skol föreläsning!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Det undermedvetna finns kvar

  1. Kristall skriver:

    Jag ser fram emot att få höra om din skolföreläsning!Det där med att skilja på nu och då är svårt ibland. Det är ca 20 år sedan jag slutade gymnasiet, ändå händer det under perioder när jag mår riktigt dåligt att jag nästan ser framför mig hur jag blir misshandlad i korridoren eller är rädd att människor som kommer mot mig på gatan plötsligt ska slå mig i magen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s