Vad är ångest?

Att gå in i en total nergången ångest och mörka tankar, innebär ett väldigt arbete för offret. Man tänker och beter sig bara på ett sätt, finns inget annat än en väg att gå, den mörka vägen när man är nedstämd. Att ta upp sig själv ur skiten är nästan en ren omöjlighet, det är därför extremt viktigt med personer utanför, som kan finnas där, lyssna på vad den har att säga, eller bara vara nära.

Det är svårt att förklara ordet ångest, hur verkligen ett helevete det är att lida av det och specieltl så ofta som man drabbas av det vid mobbning. Tänk dig att du har en kniv i hjärtat, tänk dig att du inte får luft när du andas, din kropp skakar, dina tankar är låsta till en sak, dina ögon är svulna av alla tårar, du känner ett rus i kroppen om att skära dig är en lösning, du blir kallsvetig och stirrar ut i luften på ingenting, du är inte kontaktbar. Detta får du flera gånger per vecka.

När man drabbas av ångest är en bra lösning att lyssna på bra musik eller bara skriva ner sina tankar/känslor på papper. Att prata med någon om något helt annat än sitt eget mående, kan också vara en lösning. Då kopplar man bort endel av ångest tankarna, finsn det ingen nära till hands, finns det ju alltid stöd linjer man kan ringa dygnet runt. Jag lyssnade mycket på musik för att kunna överleva smärtan och det jobbiga.

När omgivningen börjar identifiera offret till att det är ett offer, istället för att den lider av ett problem, det är då det börjar bli farligt och en svår situation. ”Nej, jag vill inte vara med honom, han är ju bara ett offer” istället för den rätta meningen ”han har lite problem med kontakt, jag borde ta och umgås med honom och hjälpa”.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vad är ångest?

  1. eva eastwood skriver:

    Heja dig.Kämpa på.Kram Eva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s